Vælg en side

Danmark genåbner fra 1. februar – DRC fortsætter kampen for branchen

26. januar, 2022Politik

 

På aftenens pressemøde har regeringen oplyst, at de vil følge indstillingerne fra Epidemikommissionen og genåbne det danske samfund fra 1. februar. Det skyldes, at covid-19 ikke længere kan karakteriseres som værende en samfundskritisk sygdom.

Genåbningen af Danmark betyder dermed også, at vi samme dag kan vinke farvel til alle restriktioner, herunder nedlukning af natteliv samt fremvisning af coronapas og brug af mundbind mv. i branchen. Dog vil der fortsat være krav om coronapas for indrejsende i Danmark.

I DRC glæder vi os over, at branchen endelig har mulighed for igen at tjene sine egne penge. Vi vil dog fortsat kæmpe for at holde hånden under de dele af branchen, der stadig er økonomisk hårdt ramt af epidemien. Dette ifm. udskydelse af fristen for tilbagebetaling af offentlig gæld til efter sommer, samt en særskilt model for netop vores branche, med en afbetaling over 6 år, på niveau med den aftale rejsebureauforeningerne har fået. Det er helt urealistisk, at vi skal kunne starte tilbagebetalingen allerede om to måneder og afvikle denne inden for 24 måneder.

Derudover presser vi på ifm. udenlandsk arbejdskraft og forbedringer på både mulighederne for positivlisten og beløbsordninger. Vi kæmper samtidig for, at man bibeholder kompensation til de hårdest ramte, som fx er dybt afhængige af turismen eller som oplever omsætningsnedgang på baggrund af epidemiens eftervirkninger. På den måde holder vi hånden under de sidste virksomheder og får alle med over målstregen.

Derudover arbejder vi på en forlængelse af det skattefrie gavekort, så virksomheder fortsat kan give deres medarbejdere oplevelser, der kan mærkes ude på de lokale gågader og i branchen. Vi kæmper selvfølgelig også for, at vi bibeholder sygedagpengerefusionen fra første dag ved sygemeldinger med corona inden for de næste måneder. Derudover holder vi en lang rækker møder lokalt, for at sikre en udvidet udeservering i diverse byer landet over og hjælpe jer alle med at få skabt den nødvendige likviditet til at vi alle kan komme tilbage i nogenlunde form efter nogle hårde år. Alt dette og meget mere vil vi bruge de kommende dage, uger og måneder på.

Vil du vide mere om

vores arbejde?