Vælg en side

Demonstration for bevarelse af udeservering i København

Branchen

Danmarks Restauranter & Caféer (DRC) kalder til demonstration på Rådhuspladsen i København d. 24. august fra kl. 20.00 til kl. 23.30.

Demonstrationen skyldes Teknik- og Miljøudvalgets ønske om at begrænse udeserveringen i hele København, på nær ganske få områder, til kl. 22 på 5 af ugens 7 dage.

København er din og min by og vores alles hovedstad – faktisk har den også vundet en plads i mange turisters hjerter. Det har den på grund af de mange oplevelser, den blomstrende gastronomiske scene og dens store udbud.

Men nu har et snævert flertal i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, med et forslag om at lukke for udeserveringen i hele kommunen kl. 22 i fem ud af ugens syv dage, bestemt sig for at spille hasard med byens renomme og omdømme – og med restauranternes muligheder for overlevelse.

Lige nu lukker langt de fleste udeserveringer klokken 24 og få har dispensation til mere. De eneste undtagende zoner i Teknik- og Miljøudvalgets forslag var et lille område omkring Rådhuset (metropolzonen), Kødbyen og Nyhavn. Alle andre steder står altså til at skulle lukke for deres udeservering kl. 22 fra søndag og til og med torsdag. Det synes vi på alle måder er en international storby og vores hovedstad uværdigt.

For at gøre politikerne opmærksomme på dette, opfordrer vi så mange som muligt til at møde op på Rådhuspladsen d. 24. august fra 20-23.30 og hjælpe med at vise dem, hvad god stemning er. Vi laver en udeservering og sørger for kaffe og øl. Alle er velkomne!

 

Information:

Hvad: Demonstration for bevarelse af udeserveringen i København
Hvor: Rådhuspladsen i København
Hvornår: Den 24. august  fra kl 20-23.30
Hvem: Bag demonstrationen står københavnerne Nicklas Petterson, Mikkel Christensen Jørgensen, Mads Behrens Olsen og Frederik Klintholt Hilbert i samarbejde med Danmarks Restauranter & Caféer (DRC) og Horesta

 

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.