Vælg en side

Der er massive besparelser at hente på dit køleanlæg med EnerSave

19. april, 2024Bæredygtighed // Branchen

For Frank og Peter Lindberg startede det hele på en messe i London for år tilbage. De deltog med firmaet Provargo, der leverer cloudbaserede managementløsninger til restaurationsbranchen. En interesseret kunde trak dem til side og spurgte, hvorfor de ikke lavede et system der styrede køling af fustageøl mere hensigtsmæssigt. Ifølge kunden buldrer samtlige køleanlæg i restaurationsnbranchen nemlig løs som om der var fest 24 timer i døgnet, syv dage om ugen. Og i en tid med voldsomme stigninger på energipriser er det mildest talt uhensigtsmæssigt, når sådan en almindelig bar eller café jo sjældent oplever peak hour mere end en håndfuld timer om dagen.

Frank og Peter tog ideen med hjem til Danmark og satte sig straks for at udvikle det system der nu er blevet til EnerSave. Et cluodbaseret system som minutiøst overvåger og kontrollerer temperaturen på dine fustageøl, så de er perfekt kolde, når efterspørgslen er der.

Systemet er udviklet med input fra bryggerierne og barerne for at give et nemt og brugervenligt overblik over temperaturer og besparelser, siger Frank Lindberg.

Provargo har erfaret, at den typiske besparelse pr ølkøler er 50 %. Samtidig gør Enersave at alle ølkølere kører optimalt og giver alarm, hvis det ikke er tilfældet eller der er kølerfejl. Da systemet er cloudbaseret, giver det også mulighed for onlinerapportering af energi- og CO2-besparelser samt oversigt over besparelserne, da virksomheden kan trække en rapport på uge eller månedsbasis.

Hvis systemet ikke giver jer en fordel efter 3 måneder, så kommer vi og piller det ned igen uden beregning, slutter Frank Lindberg.

Hos den internationale barkoncern Rekom er Procurement & Insights Director Quincy von Lippert svært begejstret for Enersave. ”Det fylder ingenting, det er nemt at gå til og besparelserne i kWh og på CO2 er til at tage og føle på”, siger han og uddyber: 

Her i marts måned, hvor systemet er 90 % udrullet hos os har vi set en besparelse på 23700 kWh og på 2970 kg CO2. Så systemet her er både en gevinst for klimaet og for bundlinien.

Udover Rekom har også NOX Network, Mikkeller, Bowl ’n Fun og Vega blandt mange andre installeret EnerSave.

Hvis du er interesseret i at høre mere om Enersave, så kontakt Frank Lindberg fra Provargofl@provargo.com eller +45 40761612

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.