Vælg en side

Danmarks Restauranter & Caféer hilser regeringens nattelivsforslag velkommen

14. november, 2021Politik

 

Regeringen er i denne weekend ude med fire forslag til at komme drukkulturen i nattelivet til livs. Der er blandt andet lagt op til at også detailhandelen skal tage deres del af ansvaret. I Danmarks Restauranter & Caféer (DRC), hvor vi længe har kæmpet for at få nattelivet set som en samlet størrelse med flere aktører end blot barerne og diskotekerne, og hvor vi har taget initiativet til samarbejdet med detailhandlen, hilser vi forslagene velkommen. Det er et stort skridt i retning af et kulturbåret natteliv og værtskab i verdensklasse.

DRC har i månedsvis kæmpet for at få alle aktører i nattelivet, her i blandt også detailhandelen, til at tage del i og ansvar for at nattelivet i København kan bevæge sig fra et drukbåret til et kulturbåret natteliv. Vi har kæmpet for at få den nye nattelivsplan i København stemt igennem, som sikrer festglade københavnere en meget mere sikker oplevelse, når de går i byen. At flere skal tage et ansvar har DRC bl.a. italesat sammen med Horesta i vores 15 punkts plan for et mere ansvarligt natteliv.

Vi har desuden været frontløbere for, via vores detail-samarbejde, at få detailhandelen til at tage sin del af ansvaret for festen i gaden. En fest, der er det helt store problem, når vi taler støjgener i byerne. Derfor er det uhyre positivt at regeringen med disse forslag lægger op til et tidligt stop for alkoholsalg i detailhandelen i udvalgte zoner i byen

DRC’s vicedirektør, Jeppe Møller-Herskind, udtaler i samme forbindelse

”I DRC samarbejder vi gerne med regeringen om de fire konkrete punkter og deltager også gerne i dialogen for mere politi på gaden. Desuden fortsætter vi med at skabe brugbare løsninger med alle nattelivets interessenter i det såkaldte detail-samarbejde, som blandt andet lægger op til udvidet renhold og flere tryghedsskabende natteværter i nattelivet.”

 

For yderligere info og kommentarer:

Jeppe Møller-Herskind, Vicedirektør i DRC, 30115151, jmh@thehost.dk

Eller

Lars Bjerregaard, Presse- & Kommunikationschef i DRC, 93404924, lbj@thehost.dk

 

Vil du vide mere om

vores arbejde?