Vælg en side

DRC opruster på den lokale interessevaretagelse

28. oktober, 2022Branchen // Politik

Danmarks Restauranter & Caféer, DRC, opruster pr 1.11. signifikant på det politiske arbejde i det kommunale spor med etablering af en ny stilling på turisme og oplevelsesfronten. Den nye chef for Turisme og Oplevelse hedder Martin Gyldstrand og kommer til fra en stilling i Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsforvaltning som chefkonsulent.

DRC har altid været kendetegnet ved både at kunne tale med Christiansborg, men også ved en stærk lokal forankring. Og det er netop den lokale forankring, og påvirkning af den kommunale forvaltning af erhvervslivets rammevilkår, som styrkes yderligere. Med Martin Gyldstrand som ny chef i DRC, får foreningen en kapacitet, der kan hele det lokalpolitiske sprog, som kender sagsgangene og kulturen i både forvaltninger som på borgmesterkontorer.

I sin tidligere stilling som Chefkonsulent i Beskæftigelses og Integrationsforvaltningen under skiftende borgmestre har Martin Gyldstrand haft samspillet imellem offentlige og private aktører som en rød tråd. Det er også herigennem, at Martin Gyldstrand har fået indgående kendskab til branchen, da han blandt meget andet har varetaget opgaven med nattelivsplan og bevillingsspørgsmål mv. Med tilgangen af Martin Gyldstrand, kommer DRC tættere på kommunerne og alle de beslutninger, som i det daglige er det som branchen oftest er allermest optaget af.

En af de helt store opgaver for Martin Gyldstrand bliver bl.a., at spille branchen mere på banen i forhold til turismedagsordenen. En dagsorden som ofte præges af antallet af hotelovernatninger, men hvor gastronomi jo også er en væsentlig driver i en turismeindustri som hele samfundet nyder godt af. Martin Gyldstrand kommer til at arbejde for endnu større indflydelse både når de overordnede rammer for dansk turisme skal fastlægges og særligt når de skal udmøntes i kommunerne.

”Martin kommer med en erfaring som kan styrke vores arbejde i det kommunalpolitiske spor fra dag 1. Vi har igennem en årrække nu fulgt Martin Gyldstrand, der som en central spiller i Københavns Kommune, har fundet løsninger, som har tjent såvel branchen som Københavns øvrige interessenter. DRC er en organisation, som er fremadskuende, iderig og altid samarbejdssøgende, så Martin kommer med det helt rigtige DNA” fortæller Direktør i Danmarks Restauranter & Caféer, Torben Hoffmann-Rosenstock.

Martin Gyldstrand udtaler:

”Jeg ser frem til at kæmpe restaurationsbranchen ud af endnu en svær tid sammen med hele det dygtige hold hos DRC og takker for tilliden til Torben Hoffmann-Rosenstock og DRC’s formand Kim Rahbek. Jeg glæder mig til at bringe min store erfaring fra den anden side af bordet med over i branchen og være med til at sikre branchen en stemme på de afgørende dagsordener indenfor turisme og oplevelser.”

Martin Gyldstrand kommer til at indgå i DRC’s politiske afdeling og tiltræder d. 1.11.2022

Vil du vide mere om

vores arbejde?