Vælg en side

DRC positivt stemt overfor regeringens forslag til finanslov

Politik

Danmarks Restauranter og Caféer er vi meget positive over for regeringens netop fremlagte forslag til finansloven.

Ikke mindst i forhold til:

Iværksætterstrategi for Danmark. Som Jakob Engel-Schmidt påpeger, så er det essentielt at dem der knokler for at skabe morgendagens virksomheder skal have de bedste rammer for netop det.

Mere arbejdskraft. Den nye valuta i dansk politik er, som sagt af statsminister Mette Frederiksen, vicestatsminister og økonomiminister Jakob Elleman og udenrigsminister Lars Løkke, arbejdskraft - også international arbejdskraft. Vi ser frem til at løse udfordringerne på blandt andet manglen på elever ved at styrke erhvervsskolerne og indtil da fjerne AUB-kravet, når man søger arbejdskraft via positivlisten, samt fjerne formodningsreglen eller blot sænke den oprindelige beløbsordning.

Styrkelse af folkeskoler og erhvervsskoler. Hvor man med fordel kan se på nogle af de dygtige metoder man bruger på erhvervsskolerne til at bygge bro til elever i folkeskolen. Matematik er fx genialt at lære ved at skulle måle, veje og lave mad. Samtidig har vi brug for at endnu flere får smag for en fed uddannelse inden for ernæring, gastronomi og service. Man kunne med fordel give eleverne i folkeskolen en forsmag med nogle forløb på landets erhvervsskoler. Og så skal vi sikre eleverne en god praktik, med mulighed for at evaluere ophold og dermed fremhæve gode praktiksteder til kommende elever.

Investering i turisme. Der er afsat 100 mio. kr. til et tiltrække turister til vores fantastiske land til gavn for restaurationsbranchen, følgeerhverv og kulturlivet. Det er en kæmpe gave og vi ser frem til at samarbejde om, hvordan de konkret udmøntes.

Tak til regeringen, finansminister Nicolai Wammen, vicestatsminister og økonomiminister Jakob Ellemann-Jensen og kulturminister Jakob Engel-Schmidt for et godt finanslovsforslag. Vi ser frem til de politiske forhandlinger og håber at øvrige politiske partier i Folketinget bringer andre vigtige og konkrete ønsker ind til bordet på blandt andet iværksætteri, rammevilkår, bandepakke mv. som fx:

 

  • Frivillighed på kontantpligten, så vi sikrer os mod overfald, hvidvaskning og bureaukratiske byrder.

 

  • Et opgør med formodningsreglen og AUB-kravet, så vi kan få adgang til international arbejdskraft.

 

  • Oplevelsesbranchen som en del af den milliardomsættende personalegodeordning, så man kan give gavekort i julegave til medarbejdere.

 

  • Differentieret moms på restaurantbesøg, så vi kan konkurrere med vores nabolandene.

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.