Vælg en side

DRC: Skønt at efterspurgt plan for udfasning af restriktioner er på plads

10. juni, 2021Blog

Pressemeddelelse d. 10. juni 2021

I Danmarks Restauranter og Caféer er vi i meget positive over nattens forhandlinger. Vi har længe efterspurgt en plan for udfasning og en åbningsdato for nattelivet, og den er nu kommet. Det er absolut positivt.

”De mange restriktioner begrænser branchens muligheder for at indhente det tabte, så de kan betale den store gæld de skubber foran sig. Derfor er det utrolig positivt, at vi nu kan se ind i en sommer med gradvis mere åbning. Vores to største ønsker i går var at løfte lukketid og arealkrav – dem får vi henholdsvis 11. juni og 1. juli – det er vi rigtig glade for,” udtaler Freja Brandhøj, politisk chef i Danmarks Restauranter og Caféer og fortsætter:

”At løfte restriktionerne er helt altafgørende for, at branchen får en god sommer med de seneste nyheder, der viser en massiv gældsbyrde netop blandt restauratørerne.”

Lukketid og natteliv

I DRC er vi desuden meget positive over endelig at have en dato for genåbning af nattelivet. I kombination med den gradvise udfasning af lukketiden betyder det, at de virksomheder, der ligger i grænselandet mellem restauration og natteliv, nu kan træffe beslutningen om, hvornår en genåbning bliver rentabel for dem.

”Det er positivt at nattelivet omsider har fået en dato for genåbning. Det har vi efterspurgt længe – for nattelivet har et stort behov for at kunne forberede sig. Den 1. september har de været lukket i 18 måneder, så her bliver der for alvor tale om en genstart. Det er godt, at de nu har en klar besked om, hvornår de skal ansætte, indkøbe og vækkes tilbage til livet. Vi håber, at danskerne har pudset danseskoene, så vi kan få genskabt den savnede natteliv, som vi har været afholdt fra meget længe,” siger Freja Brandhøj.

De lyse sommernætter og muligheden for meromsætning

Lukketidsreglen har givet branchen en væsentlig omsætningsnedgang. Derfor er det positivt, at den med de lyse sommernætter udvides til klokken 24 for restauranter, caféer og barer. Det sker den 11. juni. Hos Madklubben har lukketidsreglen betydet en omsætningsnedgang på 20 pct. fredag og lørdag, og samme billede tegner sig hos virksomheden DiningSix, der blandt andet ejer Restaurant Köd, Basso og Keyser i København og Århus.

”Lukketidsreglen alene har på vores 8 restauranter betydet en omsætningsnedgang på 23 pct. Derfor har det været vores største ønske at få udfaset den regel først. Det er positivt, at aftalepartierne har kæmpet for branchen i den her sag, og vi glæder os til at kunne have gæsterne lidt længere allerede fra i morgen,” udtaler Sandra Marquardsen, medejer af DiningSix.

Coronapasset og mundbind

Danmarks Restauranter og Caféer har været imod coronapasset fra start, og hilser nu aftalepartiernes plan om at droppe coronapasset fra 1. september velkommen.

”Det bliver en lettelse ikke at skulle agere mundbinds- og coronapaskontrollør længere. Vi glæder os til, at medarbejderne bliver fri for de diskussioner og aflysninger, der opstår – ikke mindst pga. coronapasset,” udtaler Freja Brandhøj.

Nu hvor vi har en udfasning af restriktionerne, opfordrer DRC regeringen til at holde næsen i sporet og få en afklaring på gældsafviklingen. Og sidst, men ikke mindst er der brug for at fokusere på stimuli i form af fx fuldt fradrag for virksomheders brug af branchen, en permanentliggørelse af branchens eget gavekort mm.

Det vil alt sammen hjælpe til at skabe mere likviditet over de næste hårde år. Der er hårdt brug for det, hvis branchen skal undgå flere konkurser.


Baggrundsviden om DRC (Danmarks Restauranter & Caféer)
Danmarks Restauranter og Caféer (DRC) er en brancheorganisation af restauratører for restauratører. DRC arbejder for at forbedre vilkårene for restauratører og varetager medlemmers interesser over for myndigheder og politikere på landsplan og regionalt. DRC er med sine 1.500 medlemmer restaurationsbranchens største repræsentant.

For mere info og materialer:
Kontakt presse- og kommunikationsmedarbejder, Sofia Honoré
M. +45 61605744
sho@thehost.dk

For mere om info om Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC):
Besøg thehost.dk

 

Vil du vide mere om

vores arbejde?