Vælg en side

DRC understøtter ny restauratørforening i Silkeborg

12. januar, 2024Branchen

Ønsket om kollegial sparring og samarbejde om branchens problemer samt større indflydelse på lokale beslutninger, har ført en række af Silkeborgs kendte restauratører i armene på hinanden. Silkeborg Restauratørforening har på en stiftende generalforsamling i starten af januar set dagens lys og det er en forening, der er klar til at byde alle byens restauratører velkommen.

At en flok virksomheder i en given branche går sammen i en forening for bedre at kunne tage brydetag med de fælles udfordringer, er i mange brancher ikke noget særsyn. Men, at en flok restauratører gør det er ikke noget man ser hver dag.

Restaurationsbranchen er kendetegnet ved at være en branche med benhård konkurrence dør om dør og knap så meget tid til samhørighed, men i Silkeborg vil de det anderledes. Her er godt 20 af byens restauratører gået sammen i Silkeborg Restauratørforening, for at stå skulder ved skulder når tidens og branchens problematikker truer driften og for at kunne agere samlet talerør i forhold til kommunale udfordringer og store events.

Arbejdet i foreningen har allerede båret frugt i blandt andet drøftelser med kommunen, fortæller en af initiativtagerne til foreningen, Jacob Niebuhr fra Evald Brasserie og Café:

Vi er budt indenfor både i forhold til events, men også i høring vedrørende kommende reguleringer. Her er det vores nye formand der virkelig har givet den gas på vores vegne” siger Jacob Niebuhr.

Og den nye formand er da også begejstret ved udsigten til foreningens arbejde: "Jeg er utrolig stolt af den opbakning vi har fået og at det nu er lykkedes at stifte Silkeborg Restauratørforening. Vi er klar til at byde alle Restauratører i Byen ind i fællesskabet.” siger den nyvalgte formand for foreningen Benjamin Faber fra Café Humlechok, som allerede inden den formelle stiftelse af foreningen blev ringet op af det lokale jobcenter, som ønsker at samarbejde, og det samme gælder Riverboat Jazzfestival.

Danmarks Restauranter & Caféer, DRC, har stillet medlemschef Gorm Johansen til rådighed for at støtte arbejdet og derfor er opgaver som vedtægter, bogholderi, korrespondance, referater med videre deponeret hos DRC. Og DRC står klar til at forankre lignende lokale netværk andre steder i landet:

”I DRC ser vi Silkeborg Restauratørforening som et stærkt lokalt initiativ, som kan danne grobund for lignende lokale netværk og foreninger rundt omkring i landet. Det er afgørende, som i Silkeborg, at dette sker med udgangspunkt i et lokalt engagement og en ambition om at samle branchen” siger medlemschef i DRC, Gorm Johansen.

 

Det har betydet meget for arbejdet at vi kan koncentrere os om det der driver os, så det at det administrative arbejde varetages af DRC er en kæmpe fordel, når det vi gør drives af frivilligt arbejde.” slutter Formand Benjamin Faber

 

Foreningens bestyrelse ser således ud:

Formand Benjamin Faber fra Cafe Humlechok 

Næstformand Jesper Niebuhr fra Evald Brasserie og Cafe

Christian Kærgaard fra Four Hands

Sanne Jensen fra La Casita

Knud Christensen fra Roxy Malt

Suppleant Bjarke Smidt fra Cafe Original 

 

 

 

 

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.