SØG PÅ SIDEN

Tak, fordi du kigger forbi.

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, natklubber, hoteller og cateringvirksomheder mv. Vi er restaurationsbranchens største repræsentant med over 1.500 medlemsvirksomheder.

København

Danmarks Restauranter og Caféer
Dronningens Tværgade 8A
DK-1302 København K
Tlf.: +45 3325 1011
CVR: 83840315

Odense

OFF13
Thujavej 13
DK-5250 Odense SV
Tlf.: +45 3325 1011
CVR: 83840315

Epidemikommissionen foreslår udfasning af en række restriktioner fra på mandag

12. januar, 2022Corona // Politik

 

Ifølge kommissionen kan kulturlivet åbne fra søndag 16. januar. Det gælder:

  • Højskoler, aftenskoler og Folkeuniversitetet
  • Udendørs idrætsarrangementer, hvor tilskuere har billetter og sidder ned
  • Zoologiske haver, akvarier, forlystelsesparker og omrejsende tivolier
  • Museer, kunsthaller og aktivitetscentre

De ovenstående ting anbefales genåbnet med krav om coronapas og mundbind eller visir. Sidstnævnte krav gælder kun indendørs.

Derudover indstiller Epidemikommissionen, at biografer, spillesteder, teatre, konferencer og foredrag åbner med krav om coronapas og mundbind/visir og desuden en deltagerbegrænsning på 350 personer indendørs. Det er ikke tilladt at stå op på de pågældende steder.

Vores branche står desværre fortsat til at være pålagt restriktioner. Disse anbefales fastholdt til og med 31. januar. Følgende gælder:

  • Natteliv
  • Spillehaller og kasinoer
  • Legeland og badeland
  • Forsamlingshuse og selskabslokaler

Derudover skal serveringssteder fortsat stoppe udskænkning af alkohol fra kl. 22 og holde lukket fra kl. 23 til kl. 05. Der  skal fortsat forbud om salg af alkohol fra kl. 23 til kl. 05.

Forhandlingerne går i gang i dag kl. 15.15 og der pressemøde med sundhedsmyndighederne kl. 18. DRC informerer yderligere herom. 

I DRC kæmper vi for, at kulturliv og restaurationsbranchen følges ad, så lukketiderne udvides. En plan for hvornår samtlige restriktioner udløber, genåbning af nattelivet mv. Derudover har vi genoptaget presset på skatteminister Morten Bødskov om udskydelse af gældsafbetaling samt en alternativ afdragsordning for oplevelsesbranchen.

Vil du vide mere om

vores arbejde?