Vælg en side

Få løst praktiske opgaver med hjælp fra Lokalsjakket

7. juni, 2023Branchen

Står du og mangler gode hænder til diverse praktiske opgaver? Har du udskudt små eller store opgaver, fordi der ikke lige har været tid? Så kan du gøre klogt i at tage kontakt til Lokalsjakket i dit område.

Lokalsjakket er et projekt skabt i fællesskab mellem Blå Kors Danmark og KFUM's Sociale Arbejde. Hensigten er at hjælpe socialt udsatte mennesker til at løse opgaver i lokalområdet.

Lokalsjakket består af brugere på væresteder og varmestuer og en sjakbajs, der løser opgaver for virksomheder på regning. Det vil sige, at sjakbajsen står for administration og lønudbetaling og sikrer, at opgaven løses som aftalt.

Når I skal have løst en opgave, aftaler i med jeres lokale lokalsjakket, hvad opgaven konkret består af, og hvornår den skal være løst. Det kan være opgaver, som skal løses en enkelt gang eller tilbagevendende opgaver. Opgaven udføres af sjakbajsen og lokalsjakket.

Opgaverne du kan få løst, varierer bredt. Her er nogle eksempler:

  • Viceværtsopgaver omkring restauranten/virksomheden (feje, rydde op, ekstra rengøring mv.)
  • Rengøring af udendørs møbler
  • Pleje af grønne arealer, græsslåning, hækklipning, luge ukrudt mv.
  • Forberede og rydde op efter særlige arrangementer – fx stille borde og stole op, tage dem ned igen
  • Enkle forberedende opgaver i køkken eller restaurant, som ikke kræver særlige forudsætninger, fx klargøring af grøntsager, rulle servietter med bestik, pudse glas
  • Assistance til opvask
  • Sortering af skrald
  • Oprydning og rengøring efter besøg af håndværkere

Medarbejderne i Lokalsjakket er førtidspensionister og kontanthjælpsmodtagere, som har sociale eller psykiske udfordringer, der gør, at de ikke kan varetage et almindeligt job. Lokalsjakket er baseret på et værdigrundlag, hvor der er plads til alle, og hvor alle har noget værdifuldt at bidrage med. Her kender vi hinandens styrker og svagheder, er trygge i fællesskabet og har tillid til hinanden. I kan som virksomhed give disse mennesker mulighed for at bidrage på arbejdsmarkedet, hvilket har stor betydning for den enkeltes livskvalitet og trivsel.

Find din lokale lokalsjak her og tag kontakt:

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.