Vælg en side

Få styr på momsen op til fristen 1. september

23. august, 2022Politik

 

OMKRING 475.000 VIRKSOMHEDER SKAL INDBERETTE MOMS SENEST 1. SEPTEMBER

Denne gang både virksomheder med halvårsfrist og kvartalsfrist.

Sveder du op til hver momsfrist og oplever det som en stor opgave? Eller er det noget, du gør med venstre hånd i en pause? Når momsindberetningen kan opleves som en stor opgave, kan det være fordi, der ikke er styr på bilagene og den løbende bogføring. Derfor er det en god ide at få styr på disse ting imellem momsfristerne.

Du kan få hjælp til gode momsvaner, til at undgå typiske fejl, og til indberetningen – på skat.dk/huskmoms

FÅ STYR PÅ MOMSEN - TRE GODE MOMSVANER:

1. Gem dine bilag – helst elektronisk. Du kan fx tage billeder af fysiske kvitteringer og sende dem til dig selv med en bemærkning om købets formål. Du kan også bruge et regnskabssystem, som ofte vil have en scanningsfunktion.

2. Bogfør løbende, og brug gerne et regnskabsprogram. Flere programmer kan sende din bogførte data direkte til Skattestyrelsens momsindberetning på TastSelv Erhverv ved hjælp af en API-løsning.

3. Kan det trækkes fra? Tjek, hvis du er i tvivl. Brug for eksempel Skattestyrelsens Bogføringsguide, hvor du kan se om mobiltelefonen, mødekaffen eller læsebrillerne kan trækkes fra. Guiden kan bruges af enkeltmandsvirksomheder med eller uden ansatte og personligt ejede mindre virksomheder (PMV), og du finder den på skat.dk/bogføringsguiden

Et nul skal også indberettes
Måske er du i job, men har stadig dit CVR-nummer, eller du har flere virksomheder, hvor nogle ikke er aktive? Selv om du ikke har haft køb eller salg i virksomheden i den seneste momsperiode, skal du stadig momsindberette; du skal da indberette et ’0’. Du skal betale en afgift på 800 kr., hvis du ikke indberetter.

Til dig, der holder ferie hen over momsfristen
Er du en af dem, der holder sen sommerferie og dermed hen over momsfristen? Så kan du sætte betalingen ind i din netbank i god tid. Blot du husker, at datoen for betaling skal sættes til tidligst fem dage før fristen.

OBS – hvis du har coronalån
Hvis din virksomhed har et eller flere coronalån (momslån eller A-skattelån), så vær opmærksom på, at der er en ekstra risiko ved ikke at indberette til tiden. Du kan risikere at miste dit/dine lån. Læs mere om coronalån på skat.dk/corona

FØRST TJEKKER DU DIN MOMS, SÅ TJEKKER VI DIN MOMS. NÅR DU HAR GJORT DIT ARBEJDE OG INDBERETTET MOMS, STARTER VORES ARBEJDE I SKATTESTYRELSEN MED AT TJEKKE TALLENE. VI SAMLER OG ANALYSERER LØBENDE DATA, OG EN DEL KONTROL SKER HELT AUTOMATISK OG DIGITALT.

Selvom vi tjekker tal og oplysninger løbende, er det vigtigt, at du selv har styr på reglerne og på den moms, du skal betale. Vi gør vores bedste for at vejlede dig, men i sidste ende er det dit ansvar.

Du kan læse mere om Skattestyrelsens kontrolarbejde på skat.dk/skattekontrol

Vil du vide mere om

vores arbejde?