Vælg en side

Flere coronalån skal betales tilbage den 1. april 2022

16. marts, 2022Blog

Vær særligt opmærksom på at overholde dine frister og bliv klogere inde på skat.dk om den nye udvidede betalingsordning. Her den 1. april skal i alt tre momslån (momslån 1, 2 og 3) samt A-skattelån 2 betales tilbage. 

Hvis du ikke kan betale

For at komme virksomhedernes aktuelle udfordringer med likviditet i møde, tilbydes der nu en udvidet betalingsordning, der løber over 24 måneder fremfor 12, pga. coronasituationen. Den udvidede betalingsordning på 24 måneder kan oprettes fra den 15. marts til den 15. april. Den oprettes på Skattekontoen under Betalingsordning i TastSelv Erhverv.

Virksomhederne skal opfylde en række betingelser for at benytte sig af ordningen. Skattestyrelsen har derfor lavet en trin-guide på skat.dk, om den udvidede betalingsordning, for at gøre det nemmere for virksomhederne at orientere sig i retningslinjerne. Se den nye informationsside skat.dk/betalingsordning.

Udvidet betalingsordning – vær opmærksom på frist og betingelser

Et af de vigtige kriterier for at få en betalingsordning på 24 måneder er, at din virksomhed ikke må have skattekontogæld, som er sendt til inddrivelse hos Gældsstyrelsen. Har du det, skal du senest afvikle gælden 22. marts. Læs mere om betingelserne på skat.dk/betalingsordning

Til gengæld kan du inkludere andre momslån eller A-skattelån i betalingsordningen, selvom de først skal betales i fx 2023. Lånene vil være tilgængelige, når du opretter betalingsordningen, i oversigten ”vælg fordringer til betalingsordningen”.

Det skal du være opmærksom på, så du ikke mister betalingsordningen

Hvis du opretter en udvidet betalingsordning, skal du overholde alle betalingsrater i betalingsordningen og alle andre betalingsfrister på Skattekontoen, - herunder betaling af renter, i hele ordningens løbetid. Samtidig skal du være opmærksom på at overholde betingelserne for dit coronalån. Hvis du ikke overholder betingelserne og Skattestyrelsen opsiger lånet, så ophører betalingsordningen.

Frister og påmindelser

Du kan se alle virksomhedsfrister på skat.dk/frister, og vil du gerne have påmindelser om kommende frister for din virksomhed via mail, så oplys din virksomheds mailadresse til os. Se mere om dette på www.skat.dk/fristerpåmail.

skat.dk/corona kan du også se både frister for tilbagebetaling af coronalån samt frister for ordinær indberetning, udskudte frister mv.

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.