Vælg en side

Fødevarestyrelsen kontrollerer nu fødevareemballage

8. april, 2024Branchen // Fødevarer

Frem til august 2024 kører Fødevarestyrelsen en kontrolkampagne, hvor bl.a spisesteder, der bruger fødevareemballage i kontakt med fødevarer, kan få besøg af styrelsen.

Fødevarestyrelsen har i marts igangsat en kontrolkampagne om brug og mærkning af fødevarekontaktmaterialer. Det betyder at virksomheder, der anvender fødevareemballage og -udstyr, som bøtter, bokse, poser og andre beholdere til mad, skal indhente og følge de nødvendige anvendelsesanvisninger for disse, så der ikke sker uønsket afsmitning af kemiske stoffer til fødevaren. Markedsfører man fødevareemballage og -udstyr, skal man samtidig sørge for, at de nødvendige anvendelsesanvisninger følger med.

Anvendelsesanvisningerne skal enten kunne findes som mærkning på selve emballagen og udstyret, i en tilhørende brugsanvisning eller i anden dokumentation.

Hvis Fødevarestyrelsen banker på din dør, skal du være forberedt på:

  • At der sker kontrol af brug og genbrug af fødevarekontaktmaterialer. Genbrug betyder, at du anvender emballagen igen i sin samme form, men til pakning af nyde fødevarer. Emballagen på færdigpakkede fødevarer kan i visse tilfælde genbruges. Læs mere om genbrug af emballage på Fødevarestyrelsens hjemmeside
  • At du kan modtage eventuelt korrekt vejledning i anvendelse af fødevarekontaktmaterialer, herunder om genbrug af emballager.
  • At der kan ske kontrol af, om der er overensstemmelse mellem anvendelsesanvisninger i overensstemmelseserklæringen og mærkningen på produkter.

Kontrolkampagnens målgruppe er dagligvarebutikker, spisesteder, slagterbutikker, delikatessebutikker, men også hos grossister.

Læs mere om Fødevarestyrelsens kontrolkampagne -brug-og-mærkning-af-fødevarekontaktmaterialer

 

 

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.