Vælg en side

Fødevarestyrelsen lancerer to nye digitale selvhjælpsværktøjer

Branchen // Fødevarer

Fødevarestyrelsen har afsluttet arbejdet med udviklingen af to nye digitale værktøjer målrettet fødevarevirksomheder, som skal ligge på Fødevarestyrelsens hjemmeside. Arbejdet er et projekt under fødevareforlig 4 og værktøjerne er udviklet i samarbejde med DTU Fødevareinstituttet.

De to digitale værktøjer er:

  • Det digitale værktøj til risikohåndtering i fødevarevirksomheder, som giver specifik viden om henholdsvis risici ved visse produktionsmetoder (f.eks. fermentering og sous vide), og risici for udvalgte råvarer.
  • Det digitale værktøj om sikker køleopbevaring giver fødevarevirksomheder mulighed for, selv at fastlægge sikker køletemperaturer og holdbarheder for deres spiseklare produkter, så fødevaresikkerheden er i orden. Opbevaringstemperaturen fastsættes på baggrund af videnskabelige data og beregningsmodeller for de specifikke fødevaregrupper, der har været mulige at medtage i værktøjet.

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.