Vælg en side

Fødevarestyrelsens buffet-kontrolkampagne

7. oktober, 2022Branchen // Fødevarer

 

Restauranter og caféer med buffetservering kan få besøg af Fødevarestyrelsen i de kommende måneder. Besøgene kan finde sted i weekender, men kan også være ved særlige arrangementer som julefrokoster samt kultur- og sportsarrangementer.

Kampagnen starter den 1. oktober 2022 og slutter den 31. december 2022.

Formålet med kampagnen er at kontrollere og vejlede om håndtering af buffetservering i weekenderne:

  • At kontrollere virksomhederne som omlægger til buffetservering f.eks. i weekender, aftener eller i forbindelse med arrangementer.
  • Produktionsflow og kapacitet i produktionskøkkenet (der kan f.eks. kontrolleres: krydssmitte, nedkøling, opbevaringstemperaturer, opvarmning, genanvendelse af rester fra buffet).
  • Generel håndtering af buffet, herunder løbende overvågning, brug af hygiejniske tænger og redskaber, genopfyldning af fade og skåle og klæde ved udskæring af brød m.v.
  • Tid- og/eller temperaturstyring af buffet.
  • Personlig hygiejne, herunder håndvask (både faciliteter og brugen af dem).
  • Har virksomhederne mundtlige og/eller skriftlige procedurer for håndtering og følges de i spidsbelastningsperioderne?

LÆS MERE HER

Vil du vide mere om

vores arbejde?