Vælg en side

Folkemødet 2024: Eksperter søger debatter

11. marts, 2024Branchen // Politik

DRC’s sekretariat bugner af eksperter med holdninger. Og de holdninger vil vi meget gerne lufte ved årets folkemøde. Så har du en debat der trænger til viden, kant og tyngde så tøv ikke med at række ud til vores folkemødehold herunder:

Jakob Zeuthen, Klima- og Fødevarepolitisk Chef i DRC. Med en baggrund som biolog, forsker og forfatter til flere bøger om mærkningsordninger, samt en fortid som Miljøchef i Dansk Erhverv er Jakob den perfekte debattør til blandt andet disse emner:

  • Bæredygtige emballager i forsyningskæde og forbrug - hvordan genanvendelse og genbrug af emballagen bliver en del af løsningen, når du køber ind eller henter din kop "take away" kaffe i caféen.
  • Bæredygtigt indkøb i forbindelse med fødevarer og dit måltid, herunder - hvad skal du som forbruger eller restauratøren gøre for at dit indkøb bidrager til et mere bæredygtigt fødevaresystem og grøn omstilling?
  • Certificering og mærkningsordninger, herunder - hvordan leverer man certificeringer til den bæredygtig omstilling på en relevant og troværdig måde?
  • Hvad er det værst for miljøet, når du spiser dit måltid? Er det klimaet? Biodiversiteten eller mest af alt din pengepung?

Jakob Zeuthen kontakt: jaz@thehost.dk

Romy Andersen, Politisk chef i DRC. DRC’s Politiske Chefs hjerte banker for alle aspekter af branchens hverdag, om det så handler om adgangen til udenlandsk arbejdskraft eller virksomhedernes udfordringer med udeserveringsloven og andre kommunale benspænd. Så hvis du har en debat om en af følgende emner, så skriv til Romy. 

  • Udenlandsk arbejdskraft
  • Virksomheders udfordringer med den danske model
  • Restaurationsbranchens image
  • Arbejdsklausuler

 

Romy Andersen kontakt: roa@thehost.dk

DRC politisk konsulent Romy Andersen

Torben Hoffmann-Rosenstock, Direktør i Danmarks Restauranter & Caféer. Med en baggrund i mode og tekstilindustrien og restaurationsbranchen er Torben en dreven debattør med stor erfaring i alle aspekter af virksomhedernes rammevilkår. Har du en debat om en af følgende emner, så skriv til Torben.

 

  • Erhvervslivets retssikkerhed
  • Platformsøkonomi – udbringningstjenester
  • Madspild
  • Kontantfrivillighed

 

Torben Hoffmann-Rosenstock kontakt: thr@thehost.dk

DRC-direktør Torben E. Hoffmann Rosenstock

Birgitte Wad, ESG-chef i DRC. Med mange års erfaring indenfor HR og organisationers arbejde med alle aspekter af bæredygtighed er Birgitte en uvurderlig rådgiver for vores medlemsvirksomheder og er nu også blevet en som pressen i højere grad tager fat i. Du skal hive fat i hende, hvis din debat mangler tyngde på:

 

  • ESG-rapportering – hvorfor er det i virkeligheden en god idé også for SMV’erne?
  • Inklusion og diversitet- hvordan arbejder branchen med konkrete initiativer, respekt og lige muligheder
  • S’et i ESG – hvad er det og hvordan arbejder branchen med menneskerettigheder og arbejdsvilkår
  • Rekruttering og fastholdelse af Gen Z

 

Birgitte Wad kontakt: bwa@thehost.dk

Chefkonsulent Birgitte Wad

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.