Vælg en side

Fra på fredag kan ukrainere få hurtigere adgang til arbejdsmarkedet

20. april, 2022Jura // Politik
Forside » Jura » Fra på fredag kan ukrainere få hurtigere adgang til arbejdsmarkedet

Der er tidligere blevet indført en særlov, der gør, at flygtninge fra Ukraine kan få opholdstilladelse i Danmark på lempeligere vilkår end sædvanligt. Før ukrainerne kan starte i arbejde, har det dog hidtil været et krav, at ukrainerne har fået en opholdstilladelse.

Sagsbehandlingstiderne på disse opholdstilladelser er lange, hvilket naturligvis er problematisk, når de danske virksomheder er klar til at tilbyde arbejde, og ukrainerne er klar til at komme i gang.

Fra på fredag den 22. april bliver der derfor indført en ændring af reglerne, så ukrainerne kan starte i arbejde lige så snart, de har indgivet en ansøgning om ophold i Danmark efter særloven og har fået lavet fingeraftryk og personfotografi.

Den hurtige adgang til arbejdsmarkedet gælder dog ikke, hvis udlændingen åbenbart ikke er omfattet af særloven. Læs mere her: Ukrainere får hurtigere adgang til arbejdsmarkedet (uim.dk).

Som virksomhed skal man herefter alene sikre sig, at ukraineren har indsendt en ansøgning. Dette kan gøres ved, at man kræver at se kvitteringen herfor. Det vil være en god idé, hvis virksomheden opbevarer en kopi heraf.

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.