Vælg en side

Gavekortsalg eksploderer – nu vil branchen have ordning gjort permanent

30. september, 2021Politik

 

Pressemeddelelse d. 30/09/21

Gavekortsalget er eksploderet! Da Danmarks Restauranter & Caféer, DRC, i begyndelsen af maj i år, lancerede branchens eget skattefri gavekort, The Host – Gavekortet, var håbet, at det kunne være med til at give branchen en tiltrængt økonomisk håndsrækning. Det håb må siges at være blevet indfriet. For siden da har mere end 900 oplevelsessteder over hele landet meldt sig på og ved udgangen af september har salget rundet 30 mio kroner! Med så stor en interesse for branchens gavekort bliver næste skridt at få gjort ordningen permanent.

”Det er ingen hemmelighed, at restaurationsbranchen har lidt et voldsomt knæk efter et helt år med strenge restriktioner og nedlukning,” udtaler Torben Hoffmann E. Rosenstock, direktør i Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC).”

"Heldigvis har vi siden lanceringen af vores The Host-Gavekort oplevet en massiv støtte fra både erhvervslivet og borgerne. Alle vil virkelig gerne hjælpe. Og at vi nu har nået så stort et beløb er decideret hjertevarmende”.

Hele Danmarks gavekort
Da kortet geografisk dækker oplevelsessteder over hele Danmark, betyder det, at store såvel som små steder i hele branchen, uanset lokalitet, bliver tilgodeset - til gavn for både branchen og gæsten.

En af de virksomheder, der virkeligt har mærket The Host-Gavekortets effekt er cafékæden Vivaldi, der med 20 cafeer fordelt over hele landkortet er en af branchens helt store kæder. På Vivaldis cafeer er gavekortet blevet kørt igennem så mange gange, at omsætningen genereret af The Host-Gavekortet har oversteget 500.000 kroner:

”Vores steder over hele landet har haft stor glæde af The Host-Gavekortet, som har været med til at sætte ekstra skub i omsætningen her efter nedlukningen. For os ville det give god mening, hvis ordningen blev gjort permanent”, udtaler direktør i Vivaldi Gruppen Kenn Righolt.

Gør ordningen permanent
Og netop dette arbejder DRC stenhårdt på at gøre. Torben Hoffmann E. Rosenstock siger:

”Via den store interesse, der har været og stadig er fra erhvervslivet er det helt tydeligt for os, at interessen også peger langt ind i fremtiden, derfor vil det give endog rigtig god mening at gøre ordningen med det skattefri gavekort permanent. Og det vil være et tiltrængt skulderklap til en branche, der virkeligt har holdt for under coronakrisen”.

Udover at være en gevinst for store og små i branchen er det skattefri gavekort, ifølge rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO, det nærmeste man kommer en ”gratis omgang” for statskassen, fordi arbejdsgivernes fradrag modsvares af en tilsvarende skattepligtig indtægt hos restauranterne.

Mange virksomheder har da også allerede støttet branchen gennem køb af gavekortet, herunder bl.a. slagterivirksomheden Danish Crown, advokatfirmaet Bech-Bruun og bryggerivirksomheden Royal Unibrew, samt byggemarkedskæden Bygma, der alle har købt gavekort til samtlige deres medarbejdere.

Læs mere om branchens eget gavekort, The Host-gavekortet.

Kontakt for mere information:
Marketingkonsulent Patricia Deleuran
mail: pde@thehost.dk
tlf. 71993625.

Vil du vide mere om

vores arbejde?