Vælg en side

Har du husket at linke til findsmiley.dk på din hjemmeside

Branchen // Fødevarer

Det nye smiley-mærke trådte i kraft den 4. oktober og i den forbindelse skal I huske også at linke til Findsmiley.dk på jeres hjemmeside.

Alle fødevarevirksomheder skal linke til deres kontrolrapporter fra findsmiley.dk på egne hjemmesider og andre digitale kanaler, hvis der foregår salg af fødevarer herfra.

 

Kravet om at vise kontrolrapporter på egen hjemmeside

Alle fødevarevirksomheder (detail og engros), omfattet af fødevarelovgivningen, som markedsfører sig på egen hjemmeside, skal på et let synligt sted vise virksomhedens seneste fire kontrolrapporter eller linke til virksomhedens side på findsmiley.dk, hvor de seneste fire kontrolrapporter findes.

Et let synligt sted vil oftest være på forsiden. Hvis hjemmesiden har et gennemgående element som fx en ”footer” eller ”header”, kan kontrolrapporterne eller link til findsmiley.dk med fordel placeres her for at sikre, at kontrolrapporterne eller linket er synligt på alle undersider.

 

Kravet om at vise kontrolrapporter på andre digitale kanaler, hvor der foregår salg

Alle fødevarevirksomheder, der sælger fødevarer via fx sociale medier, bestillingsplatforme og lign., skal på disse digitale kanaler vise virksomhedens seneste fire kontrolrapporter eller linke til virksomhedens side på findsmiley.dk, hvor de seneste fire kontrolrapporter findes. Andre digitale kanaler omfatter også andre hjemmesider eller apps end virksomhedens egne, hvis der foregår et salg af fødevarer herfra. Med salg menes både salg, hvor forbrugeren eller køberen betaler for produktet på siden samt forpligtende bestillinger, hvor forbrugeren eller køberen er forpligtet til at betale for produktet uanset om købet annulleres.

Formålet med kravet er, at forbrugere, som køber fødevarer online, får mulighed for at lade kontrolresultaterne få indflydelse på, hvilken virksomhed de vil købe mad fra – på samme måde, som det allerede er muligt i fysiske butikker i dag.

Læs mere om kravet om at vise kontrolrapporter i Fødevarestyrelsens vejledning om offentliggørelse af kontrolresultater på fødevareområdet.

 

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.