Vælg en side

Har I styr på reglerne om offentlig visning af VM?

15. november, 2022Branchen

VM i fodbold nærmer sig med hastige skridt. I denne sammenhæng er der flere ting, som I skal være opmærksomme på, hvis I ønsker at vise fodbold for jeres gæster.

I år fordeles kampene mellem DR og TV2. Hvilke procedurer I skal følge, afhænger af, hvilke kampe I vil vise.

I forhold til kampene, der vises på TV2’s kanaler, skal barer, caféer og restauranter købe rettighederne til offentlig visning af Viaplay Group. Prisen fastlås på baggrund af størrelsen af lokalet.

Hvis barer, restauranter og pubber vil vise kampe fra DR, kræver det ikke en særskilt ansøgning, så længe man opfylder DR’s betingelser i forbindelse med fremvisning. Disse betingelser kan læses her.

Foruden disse rettigheder skal I være sikre på, at I har en aftale med Copydan om offentlig visning af tv, samt en aftale med Koda/Gramex vedrørende musik.

Afslutningsvis skal I være opmærksomme på, at det ikke er lovligt at tage betaling for entre til arrangementerne, eller på anden måde opkræve indirekte betaling.

I skal herudover være opmærksomme på, at der gælder særlige regler for markedsføring. Det er således bl.a. ikke tilladt at bruge billeder af landsholdsspillere, trænere, landsholdstrøjen eller logoer som en del af markedsføringen.

Vil du vide mere om

vores arbejde?