Vælg en side

Husk at planlægge din ferie i foråret

9. februar, 2024Jura

Foråret og sommeren nærmer sig, hvilket betyder, at det er tid til at varsle eller godkende hovedferie og særlige feriedage omkring forårets helligdage. Det er vigtigt at huske, at den planlagte ferie skal være optjent på det tidspunkt, den afholdes. Hvis du er arbejdsgiver, kan du varsle ferie, selvom den endnu ikke er optjent, så længe det forventes, at den vil være optjent på ferietidspunktet. Ferie kan først holdes en måned efter, den er optjent, da ferie optjenes ved månedens udgang.

Som arbejdsgiver skal du være opmærksom på, hvor meget ferie medarbejderen når at optjene, når de anmoder om ferie, eller hvis du ønsker at varsle ferie. Hvis der ikke er nok feriedage optjent på tidspunktet for ferieafholdelse, kan der indgås en aftale om betalt ferie på forskud.

Husk, at hovedferien skal varsles med 3 måneders varsel ifølge ferieloven. Derfor er det vigtigt at få styr på ferieplanlægningen og varsle i god tid. Hovedferieperioden strækker sig fra 1. maj til 30. september.

For restferie gælder, at den skal varsles mindst 1 måned før afholdelse. Restferie kan holdes i perioden fra 1. september til 31. december året efter.

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.