Vælg en side

Husk fristen for etablering af whistleblowerordning for mellemstore virksomheder søndag den 17. december 2023.

15. december, 2023Branchen // Jura

Den 17. december 2023 er der frist for etablering af whistleblowerordning for virksomheder, der har mellem 50 og 249 ansatte. 

Dette medfører, at alle virksomheder med 50 eller flere medarbejdere skal have oprettet en selvstændig, intern whistleblowerordning.

Virksomheden skal vælge en eller flere helt upartiske personer, som skal modtage og behandle de indberetninger, som måtte komme. De skal herefter følge op på sagen og samtidig iagttage kravet om fortrolighed. Såfremt virksomheden ikke synes, at det skal være de ansatte selv som skal håndtere indberetningerne, kan virksomheden overlade opgaven til en tredjepart udefra.

Hvis en medarbejder benytter sig af whistleblowerordningen, er denne medarbejder beskyttet i henhold til loven, hvorfor virksomheden ikke må foretage nogen form for repressalier mod whistlebloweren. Sker det alligevel, har whistlebloweren ret til en godtgørelse som vi ser det i ligebehandlingsloven.

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.