Vælg en side

Info om coronalånsfrist, betalingsordning samt rentesats

23. maj, 2022Blog

 

Den 1. juni 2022 har knap 9.000 virksomheder frist for tilbagebetaling af coronalån til en værdi af 5,3 mia. kr. Heraf er 0,7 mia. kr. allerede inkluderet i eksisterende betalingsordninger hos Skattestyrelsen.

Har din virksomhed svært ved at betale coronalånet tilbage, kan du oprette en betalingsordning på op til 12 måneder med afdrag månedligt eller hver 14. dag.

Men husk, at for at kunne oprette en betalingsordning må din virksomhed ikke i forvejen have en betalingsordning hos Skattestyrelsen, da man kun må have én aktiv betalingsordning ad gangen.  

Derudover må virksomheden ikke i forvejen have skattekontogæld under inddrivelse eller udestående indberetninger af A-skat, moms eller øvrige afgifter, som er blevet foreløbigt fastsat af Skattestyrelsen.
Du kan læse mere om betalingsordninger på Skattestyrelsens hjemmeside.

Renten er 8,4 pct.
Renten i betalingsordninger på Skattekontoen er 8,4 pct om året. Det kan derfor være mere fordelagtigt for din virksomhed - både mht. rente og løbetid - at tilbagebetale coronalånet gennem lån i egen bank, hvis det er muligt, frem for gennem betalingsordninger på Skattekontoen.

Vil du vide mere om

vores arbejde?