Invitation til temadag for catering, storkøkkener, hospitals- og plejehjemskøkkener

25. august, 2022Bæredygtighed // Fødevarer

 

Hvornår og hvordan tilbagetrækker og tilbagekalder vi fødevarer, og hvordan opklarer vi fødevarebårne sygdomsudbrud?

Danske forbrugere bliver heldigvis sjældent syge af fødevarer, men når uheldet alligevel er ude, er det alfa og omega, at virksomheden hurtigt får fjernet de mistænkte fødevarer. Hvordan skal virksomheden agere i den situation? Desuden vil vi gennemgå de mest relevante udbrudstyper og forebyggelse, samt tale om de særlige risikoområder der er i catering, storkøkkener, hospitalskøkkener og plejehjemskøkkener.

Temadagen vil indeholde oplæg og debat om bl.a.:

▪ Hvad er forskellen på tilbagetrækning og tilbagekaldelse?

▪ Hvem har ansvaret for en tilbagetrækning og en tilbagekaldelse?

▪ Hvad gør man, hvis en leverandør trækker et produkt tilbage, som man har modtaget?

▪ Hvad gør man, hvis man konstaterer, at ens kunder bliver syge af maden?

▪ Hvad er de mest relevante udbrudstyper, og hvordan kan de forebygges?

▪ Hvordan opklarer Fødevarestyrelsen fødevarebårne sygdomsudbrud, og hvordan bruger man DNA-test i opklaringen?

Praktisk om temadagen:

Tid: 12. september 2022 kl. 08:45 – 13:00

Sted: Temadagen holdes virtuelt online. Log venligst på 15 min før og test, at du kan komme på.

Pris: Det er gratis at deltage i temadagen

Tilmelding: Senest fredag d. 2. september til Foder- og Fødevaresikkerhed på mail: 28@fvst.dk

Oplys venligst ved tilmelding for hver deltager:

▪ Navn, titel

▪ Virksomhedsnavn

▪ E-mail og mobiltelefonnummer

PROGRAM FOR DAGEN:

▪ Velkomst

▪ Generel introduktion til tilbagetrækningsvejledningens definitioner af salgsstop, tilbagetræk og tilbagekald

▪ Hvilke udbrudstyper og risikofaktorer ses oftest i branchen?

▪ Hvordan forebygger man sygdomsudbrud?

▪ Pause

▪ Hvad gør man, hvis en leverandør trækker et produkt tilbage, som man har modtaget?

▪ Hvordan håndterer man det, hvis man konstaterer, at ens kunder bliver syge af maden?

▪ Opklaring af fødevarebårne sygdomsudbrud, herunder;
- Fødevarestyrelsens brug af fødevareopsporing
- Fuldgenom sekvensering (WGS)
- Epidemiologiske undersøgelser mv.

▪ Lektinforgiftninger, sporedannere og norovirus

▪Proportionalitet i sygdomssager

Afsluttende spørgsmål / debat Senest kl. 13 Slut og tak for i dag

Vil du vide mere om

vores arbejde?