Vælg en side

Klima- og fødevareprofil til DRC

1. marts, 2024Bæredygtighed // Branchen // Fødevarer

Danmarks Restauranter & Caféer, DRC, sætter streg under ambitionerne på bæredygtighedsområdet og opruster med en af de helt store profiler på området. Jakob Zeuthen tiltræder således som klima- og fødevarepolitisk chef pr 1. marts 2024. Jakob kommer fra en stilling som bæredygtighedschef hos Nemlig.com og har inden da blandt andet siddet 12 år som miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv. Ansættelsen sker som led i et samarbejde med Dansk Cater.

Det er en af de helt erfarne spillere, som DRC henter ind til at varetage deres klima- og fødevarepolitiske rådgivning og dagsorden. Jakob Zeuthen har mange års erfaring inden for området både som forsker, underviser, bæredygtighedschef og formand for Forum for Bæredygtige Indkøb. Erfaringer han nu glæder sig til at berige branchen med.

Jacob kommer blandt meget andet til at stå for udviklingen af konkrete værktøjer, udvikling af en bæredygtig indkøbspraksis- og politik, samt rådgivning af restauratører og cafeer om dette. Derudover ligger den politiske interessevaretagelse inden for klima, miljø og fødevaredagsordenen også på hans bord.

Jeg glæder mig meget til at være med til at skubbe branchen i en endnu mere bæredygtig retning og hjælpe den med at samle data, opbygge viden og uddanne sig.  Branchen skal gøres til en vigtig aktør for vidensopbygning og være det sted folk kigger hen, når de skal finde ud af hvordan man begår sig bæredygtigt i et køkken. Siger Jakob Zeuthen.

Også hos direktør i DRC, Torben E. Hoffmann-Rosenstock er begejstring over at have tilknyttet Jakob Zeuthen stor:

Jeg kender Jakob fra tidligere og ved hvad han står for og ikke mindste hvad en så stærk fagperson som Jakob kan bringe - så det her er virkelig godt nyt for branchen og arbejdet med bæredygtighed. Det nye samarbejde med Dansk Cater er et nybrud i forhold til, hvordan vi sædvanligvis samarbejder og afspejler de store ambitioner som både DRC og Dansk Cater har på området for bæredygtig drift.   

Ansættelsen af Jakob Zeuthen som Klima- og Fødevarechef sker i samarbejde med DRC’s samarbejdspartner Dansk Cater. Konkret skal samarbejdet munde ud i et projekt om indkøbspolitik og ansvarlig sourcing af fødevarer. Selv for en professionel indkøber i branchen kan det være svært at gennemskue, hvornår en fødevare er ”bæredygtig”. Projektet vil derfor være centreret om at give den denne adgang til så mange databaserede bæredygtighedsparametre som muligt allerede i indkøbssituationen.

Det er en samarbejdsaftale som også direktør i Dansk Cater, Søren Berthelsen ser store muligheder i:

Vi har meget store forventninger til dette partnerskab. Både vi og DRC er hver dag i kontakt med branchens professionelle indkøbere, og vi har nu en enestående mulighed for at effektivisere og påvirke indkøbsvalget i en mere bæredygtig retning. Dette partnerskab har potentiale til at påvirke fødevaremarkedet, og helt konkret gøre det meget nemmere for køkkenchefen af træffe mere bæredygtige fødevareindkøb.

Kontakt:

JAKOB ZEUTHEN

KLIMA- OG FØDEVAREPOLITISKCHEF

T. 71 92 17 47
jaz@thehost.dk

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.