Vælg en side

KOM SÅ DANMARK!

7. juni, 2024Branchen

Husk reglerne for visning af EM-kampene

Ved visning af EM-kampene er der tre ting, du skal være opmærksom på, inden du tænder for skærmen – dem får du her.

 

1) Husk tilladelse til at vise TV

Måske har du allerede et TV i din cafe eller restaurant, som underholder dine gæster. Uanset om du vælger at vise EM-kampe på dit eksisterende TV eller en storskærm, skal du have tilkaldelse fra Copydan, som varetager aftaler om offentlig visning af TV. Du kan kontakte Copydan her.

2) Husk tilladelse til at vise EM-kampe

Når du har din tilladelse fra Copydan til at vise TV offentligt, skal du dernæst huske at købe/ansøge om rettighederne til at vise de enkelte EM-kampe samt overholde de retningslinjer for visning af EM-kampe, som rettighedshaverne stiller.

Bemærk, at DR og TV2 deler rettighederne til visning af EM-kampene. Derfor skal du ansøge den udbyder, der viser de kampe, du ønsker at vise hos dig. Læs mere her:

Ansøgningsskema og regler for DR-kampe: Offentlig visning af DR-kampe ved UEFA EURO – EM i fodbold 2024 | Medvirkende og publikum | DR

Ansøgningsskema og regler for TV2-kampe: Offentlig fremvisning (tv2.dk)

3) Husk tilladelse til rettighederne af lydsiden

Når du har købt rettigheder til at vise EM-kampene skal du – sidst men ikke mindst – have en musiklicens, der dækker rettighederne til lydsiden – dvs. rettighederne til den musik, der spilles før/under/efter kampen, i reklamepauser osv. Hvis du i forvejen spiller baggrundsmusik, har du sikkert en musiklicens fra Koda, og så behøver du ikke gøre mere. Hvis ikke du har en musiklicens, skal du kontakte Koda på kunde@koda.dk.

Når du har tilladelserne i hus, så tænd for skærmen, inviter gæsterne ind i varmen og hep på Danmark.

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.