Vælg en side

Krav om pladsreservation fastholdes frem til 6. maj

29. april, 2021Blog

Trods DRC’s stærke indvendinger og oplæg til forhandling ser det ikke ud til, at kravet om pladsreservation bliver løftet, inden dets udløb den 6. maj. Det fremgår af en orientering udsendt af erhvervsministeren i går. 

På baggrund af input fra medlemmer (sidste uges undersøgelse) havde DRC ellers fremlagt stærke argumenter for en borttagelse af kravet kombineret med forslag til alternative løsninger. Efter SSI’s beregninger blev alt dette dog forkastet, og nu har man altså valgt at fastholde reservationskravet frem til 6. maj, hvor det ellers vil udløbe.

Til Politiken fortalte Freja Brandhøj, politisk chef i DRC, i går, at DRC er ”mystificerede og dybt skuffede” over beslutningen:

”Vi bliver gang på gang inviteret ind med ord fra ministeren om, at man nok skal finde gode løsninger og er villig til at se på alternativer til 30 minutters-reglen. Der er jo også flertal for at afskaffe den. Men så får vi nu en klokkeklar afvisning. Det her går ud over mindre cafeer, barer, motorvejsrestauranter og alle deres stamgæster”, siger Freja Brandhøj.

Vil du vide mere om

vores arbejde?