Vælg en side

Lettere mulighed for oprettelse af betalingskonto

1. december, 2023Branchen

DRC jubler over ret til erhvervskonto.

SVM-regeringen har med erhvervsminister Morten Bødskov (S) og kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) i spidsen præsenteret et forslag, der sikrer, at iværksættere får ret til en konto i banken.

Hidtil har det nemlig været alt for nemt for banker at nægte iværksættere en konto og det har slukket mange drømme om at starte en virksomhed i vores branche.

I DRC har vi længe ment at bankerne bør løfte deres del af ansvaret for at sikre iværksætteriet i Danmark og arbejdet for at give virksomheder ret til en erhvervskonto, så hos os bliver forslaget modtaget med stor begejstring. DRC vil gerne rose regeringen for, at man nu vil give de selvstændige samme rettigheder som lønmodtagerne.

”Nu kan danske iværksættere endelig få det helt fundamentale på plads, inden deres drøm og rejse som iværksætter kan begynde. At kunne oprette en erhvervskonto, lyder umiddelbart ikke som noget stort, men for mange er det essentielt for at undgå sammenblanding af privatøkonomi og virksomhedens økonomi, eller i det hele taget at starte sit eventyr som virksomhedsejer. I DRC ser vi positivt på forslaget og håber, at dette, blot er ét ud af mange tiltag som skal gøre det lettere at være iværksætter i Danmark.” Udtaler politisk chef i DRC, Romy Andersen

Kun i ganske få tilfælde, hvor der er mistanke om hvidvask eller økonomisk svindel vil bankerne kunne nægte den vordende virksomhedsejer en erhvervskonto.

Hos DRC kommer vi til at følge udviklingen tæt.

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.