Vælg en side

Mangler du også flere hænder op til jul eller i det nye år?

3. december, 2021Branchen

EU Talents finder kokke, tjenere, bartendere mm. fra Spanien og matcher dem med danske restauranter og cafeer. Det er gratis at prøve deres rekrutteringsservice og de tilbyder endda en 3 måneders garantiperiode, der sikrer restauratører at nyansatte forbliver loyale medarbejdere.

Hvorfor Spanien?
Spanien har flere barer og restauranter pr. indbygger end noget andet EU-land. I Sydeuropa er man vant til hård konkurrence mellem restauranterne og at vinderne er dem, hvis ansatte leverer sublim service og højt tempo med et smil. Århus er måske smilets by, men Spaniere ved om nogen, at smilet er den korteste afstand mellem to mennesker og den bedste måde at få tilbagevendende kunder. Samtidig har Spanien den næsthøjeste arbejdsløshed af alle EU-lande. Det er særligt værst for de unge. Her topper Spanien som det land i Europa med det højeste antal unge arbejdsløse. Hele 37% af Spaniens ungdom er uden job selvom de er uddannede og med en enorm lyst til at blive en del af arbejdsmarkedet.

Nordisk gastronomi har sat Danmark på verdenskortet
De seneste års fokus på Danmark og særligt København som en gastronomisk højborg har fået udlandet til at se på Danmark med sultne øjne. Dansk gastronomis udvikling har præget såvel den gastronomiske scene som den generelle fødevareproduktion i Danmark. Nye tendenser har stimuleret forbrugernes interesse for gastronomi og er med til at tiltrække udenlandsk arbejdskraft der vil arbejde i danske køkkener. EU Talents oplever, hvordan interessen for det nordiske køkken er vokset og ser en stigning af ambitiøse madelskende sydeuropæere, der vil til Danmark for at arbejde og lære af verdens nye gastroparadis. 

Det er ikke kun kokke og tjenere fra Sydeuropa der vil til Danmark. En rapport fra VisitDenmark viser, at turister i stigende grad kommer til Danmark for at opleve den gastronomiske scene. Faktisk kan 28 % af de turister, der besøgte Danmark i 2017, klassificeres som såkaldte “gastroturister”. Siden da har Danmark fået et hav af nye michelinrestauranter. Noma og Geranium topper lige nu som verdens bedste og næstbedste restauranter i verden. Trods corona er interessen for Danmark som madland næppe faldet.

EU Talents vil manglen på arbejdskraft i restaurationsbranchen til livs
Nye tal fra Danmarks statistik viser at i september måned oplevede 82 pct. af hotellerne og 65 pct. af restauranter, caféer og barer at manglen på arbejdskraft begrænsede  produktionen. Det er en stigning i forhold til, hvor stort problemet har været henover sommeren, som plejer at være branchens højsæson. EU Talents ønsker at bekæmpe de alarmerende tal med at matche danske restauratører med ambitiøse sydeuropæere, der har erfaring som køkkenpersonale, bag baren eller med at servicere med smil ved bordet. 

Få rabat som DRC medlem
Det er gratis at prøve EU Talents rekrutteringsservice og du betaler kun for de kandidater, du ender med at ansætte. DRC har indgået et partnerskab med EU Talents, der giver alle vores medlemmer 10% rabat på EU Talents service. Når du kontakter dem skal du blot nævne at du har læst om dem via denne artikel og så får du automatisk din rabat.

Kontakt EU Talents
Har du spørgsmål til hvordan EU Talents kan hjælpe dig med at finde nyt personale, så skriv til Sandra Pastor på Linkedin eller e-mail info@eutalents.com. Sandra taler dansk og det samme gør mange af hendes kollegaer.

Du kan læse mere om EU Talents på deres hjemmeside, hvor du også kan læse mere om deres rekrutteringsproces.

 

Vil du vide mere om

vores arbejde?