Vælg en side

Nu bliver det lettere at starte ny fødevarevirksomhed

4. marts, 2024Branchen // Fødevarer

En ny digital registreringsløsning fra Fødevarestyrelsen gør det nemmere at starte cafe, restaurant eller blive madbud.

Det er nu lettere for virksomhedsejere i fødevarebranchen at få fod under eget bord.  Fødevarestyrelsen har nemlig åbnet en ny og mere brugervenlig digital registreringsløsning.

Tiden er løbet fra Fødevarestyrelsens efterhånden ti år gamle blanket, som var forholdsvis omfattende at udfylde. En ny digital blanket med otte indgange, tilpasset den virksomhed man vil starte, gør det fremover hurtigere at få formalia på plads.

Vi har i Fødevarestyrelsen haft et stort ønske om at gøre det lettere for fødevarevirksomheder at komme i gang. Så jeg er rigtig glad for, at vi nu kan tilbyde en langt mere simpel digital løsning, når man vil starte fødevarevirksomhed, siger fødevaredirektør Tejs Binderup.

Med den nye løsning har vi både forenklet den blanket, man skal udfylde, gjort sproget i blanketten mere forståeligt, og sørget for, at man med det samme får en kvittering med besked på, om man må gå i gang, så snart man har registreret sig – eller om man skal vente på et opkald fra Fødevarestyrelsen. Så alt i alt er der tale om en klar forbedring for erhvervet.

Den nye blanket er ændret, og har blandt andet én indgang til nye iværksættere, der vil åbne fx en cafe eller en webbutik med vin, en anden til dem der vil lukke eller sælge deres virksomhed, og en tredje til dem, der ønsker at sætte sig i sadlen som madbud og køre med f.eks. pizza og pomfritter.

Samtidig er der langt færre spørgsmål, man skal tage stilling til. Og de spørgsmål, man som virksomhedsejer skal svare på, er tilpasset den situation, man står i. Det gør fremover registreringen mere enkel og hurtigere at gennemføre.

Hvis man ønsker at starte økologisk virksomhed, vil der fortsat være en række særlige spørgsmål, man skal svare på. Fordi der er flere regler, der skal være styr på, og krav om særlig dokumentation. Til gengæld slipper alle andre virksomheder fremover for at forholde sig til økologispørgsmålene.

Fødevarevirksomhederne anvender registreringsløsningen ca. 50.000 gange hvert år. Fælles for dem er, at de skal registrere sig eller autoriseres hos Fødevarestyrelsen, så de kan modtage vejledning og smileykontrol.

Se den nye registreringsløsning her.

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.