Vælg en side

Ny aftale sikrer snarlig udfasning af restriktioner

10. juni, 2021Politik

I nat lagde et bredt flertal i Folketinget sidste hånd på planen for et fuldt genåbnet Danmark. Partierne er blandt andet blevet enige om en udfasning af mundbindet, længere åbningstider på restauranter og barer og en udfasning af coronapasset. Derudover kan nattelivet se frem til en genåbning 1. september.

  • Fra 11. juni udvides lukketiden til kl. 24, og fra 15. juli rykkes den frem til kl. 02.
  • Fra 14. juni er mundbind ikke længere påkrævet i restauranter, cafeer og alle andre steder undtagen i den kollektive trafik.
  • Fra 1. juli ophæves areal- og afstandskrav i i restauranter, cafeer, barer etc.
  • Fra 1. juli hæves forsamlingsforbuddet indendørs til 250 personer.
  • Fra 1. september er der ikke længere krav om fremvisning af coronapas i restauranter, cafeer, barer etc.
  • Fra 1. september kan diskoteker og natklubber genåbne med coronapas. Kravet om coronapas frafalder 1. oktober.

Læs hele aftaleteksten her

DRC: Skøn nyhed at vågne til
I DRC er vi meget positive over nattens forhandlinger. Vi har længe efterspurgt en plan for udfasning og en åbningsdato for nattelivet, og den er nu kommet. Det er absolut positivt.

”De mange restriktioner har begrænset branchens muligheder for at indhente det tabte. Derfor er det utrolig positivt, at vi nu kan se ind i en tid med gradvis mere åbning. Det er helt altafgørende for, at branchen får en god sommer,” udtaler Freja Brandhøj, politisk chef i DRC og fortsætter:

"Og så er det positivt, at nattelivet omsider har fået en dato for genåbning. Det har vi efterspurgt længe. Vi håber, at danskerne får pudset danseskoene, så vi kan få genskabt det savnede natteliv, som vi har været afholdt fra meget længe,” siger Freja Brandhøj.

Læs DRC's pressemeddelelse om den nye aftale 

Vil du vide mere om

vores arbejde?