Vælg en side

Ny informationsindsats skal sætte fokus på elever og lærlinges rettigheder, hvis de udsættes for seksuel chikane

8. juli, 2024Branchen // Jura

I forlængelse af Trepartsaftalen om initiativer til at modgå seksuel chikane på arbejdspladser fra marts 2022 er der udviklet informationsmateriale til brug for både eleven og uddannelsesinstitutionen. Det er materiale, som DRC anbefaler vores medlemmer også at orientere sig i. DRC anbefaler at materialet supplerer retningslinjer specifikt for jeres virksomhed, så jeres indsatser, vejledninger og processer om seksuel chikane kommunikeres samlet til jeres elever og lærlinge.

I Informationsmaterialet kan eleven få svar på blandt andet:

Hvordan defineres seksuel chikane eller andre krænkende handlinger? Har du oplevet nogle af delene som elev eller lærling? Hvor kan du i så fald få hjælp, og hvad er dine rettigheder?

Ingen elever skal udsættes for seksuel chikane eller andre krænkende handlinger, hverken på skolerne, eller mens de er i oplæring. Det er fuldstændig uacceptabelt. I de tilfælde, hvor det sker, er det vigtigt, at alle elever og lærlinge kender sine rettigheder og er opmærksomme på, at diskrimination og chikane bliver taget meget alvorligt. Derfor er jeg glad for, at det her materiale er blevet lavet, og jeg håber, både elever og ansatte vil læse med, siger børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye.

Læs mere om informationsindsatsen på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside.

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.