Vælg en side

Ny prisstruktur for KODA-opkrævninger

21. juni, 2023Branchen

DRC, Horesta og Dansk Erhverv har indgået en ny rammeaftale om musiklicensering med Koda/Gramex. Hovedparten af aftalen er uændret, og den væsentligste ændring er en tilpasning af prisstrukturen for musikbrugere på Nattelivsområdet. Den nye aftaler sikrer alle musikbrugere en gennemsigtig og overskuelig prissætning for offentlig brug af musik. Aftalen gælder for alle i Hotel, Restaurations- og Nattelivsområdet og træder i kraft 1. juli 2023

En gennemsigtig aftale 
En ny, tilpasset prisstruktur gør aftalen mere gennemsigtig og nemmere at forholde sig til som musikbrugere. Hovedparten er uændret, men musikbrugere vil opleve følgende ændret:

  • Fremover betaler musikbrugere for det præcise antal musikarrangementer, de holder. Den nye lineære prissætning erstatter det tidligere begrænsede ”kassesystem”, hvor musikbrugere enten skulle betale for eksempelvis 42, 48, 54 eller 60 arrangementer pr. år.
  • Fremover følger prisen musikforbruget - mere musik vil resultere i en højere pris og mindre musik i en lavere pris. Førhen blev der givet prisreduktioner med baggrund i en kompliceret beregning, der eksempelvis kunne betyde, at totalprisen steg, selvom man reducerede sit musikbrug.
  • Fremover skal musikbrugere kun oplyse deres musikarrangementer per halvår og ikke per kalenderår, som tidligere. Der faktureres fortsat for musikbrug den 1/1 og 1/7, men det giver større fleksibilitet.
  • Fremover tilbyder Koda/Gramex en lavere take away-pris til restauranter, som ikke er indrettet til siddende gæster.

Ny prisstruktur gør det nemmere for medlemmer at bruge musik
Den nye prisstruktur er tilpasset, så musikbrugere fra 1. juli betaler for præcis den mængde musik, de bruger. Majoriteten af musikbrugere i branchen vil falde i pris, mens andre vil opleve en prisstigning. For de fleste skyldes prisstigningen, at Koda/Gramex fjerner den prisreduktion, det før var muligt at opnå ved at kombinere forskellige musiktyper - fx Forgrundsarrangementer i kombination med DJ/Live-musik. Muligheden for prisreduktion er fjernet for at sikre en gennemskuelig prissætning – og for at sikre en fair betalingen til musikkens skabere

Den nye prisstruktur gør det nemmere for medlemmer at gennemskue prisen for den musik, der sætter stemningen i deres restaurant eller cafe. Og af respekt for dem, der skaber musikken, synes vi det giver mening, at alle betaler for det præcise antal arrangementer, de holder”, fortæller Torben Hoffmann Rosenstock, direktør i DRC. 

Den ny aftale om musiklicensering på Hotel, Restaurations- og Nattelivsområdet træder i kraft 1. juli 2023. Hvis du har spørgsmål til aftalen eller er i tvivl om, hvordan den nye aftale påvirker din virksomhed, kan du altid kontakte os på tlf. 33 25 10 11.

Hvis du vil vide hvad den nye aftale betyder for din musiklicens hos Koda/Gramex, kan du kontakte Kodas Kundeservice på kunde@koda.dk eller tlf. 33 30 63 80.

Musikbrugerne vil som vanligt modtage fakturaen for 2. halvår midt i juni.

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.