Vælg en side

Nye mærkningsregler for vin

14. november, 2023Fødevarer

Fra d. 8. december 2023 gælder nye mærkningsregler for vin, som betyder, at vin fremstillet efter denne dato skal være mærket med ingrediensliste og næringsdeklaration.

Det er dog accepteret, at ingredienslisten angives elektronisk i stedet for på emballagen, mens eventuelle allergener altid skal fremgå af mærkningen på produktet, ved at angive ”indeholder” efterfulgt af allergenets navn. Ligeledes skal energiindhold også fremgå af den trykte emballage, ved anvendelse af symbolet ”E” for energi.

Vælger man at angive ingredienslisten i elektronisk form, fx via et link til en hjemmeside, hvor den fulde ingrediensliste fremgår, er det en forudsætning, at denne hjemmeside ikke indeholder andre oplysninger bestemt til salgs- eller markedsføringsformål, ligesom at der ikke må indsamles eller spores brugerdata.

Her findes reglerne
Kravet om mærkning med ingrediensliste og næringsdeklaration på vin fremgår af artikel 3, stk. 5 i forordning 2021/2117.

Forordning 2021/2117 ændrer i forordning 251/2014 om definition, beskrivelse, præsentation, mærkning og beskyttelse af geografiske betegnelser for aromatiserede vinprodukter.

Detaljer vedr. angivelsen af ingredienslisten fremgår af artikel 48a i Kommissionens forslag til delegeret forordning – bemærk at forordningen endnu ikke er endeligt vedtaget, hvorfor der kan komme mindre ændringer, ligesom den heller ikke findes på dansk endnu.

De generelle mærkningsregler for alle fødevarer fremgår af forordning 1169/20111 om fødevareinformation til forbrugerne.

Til sidst kan det nævnes, at Kommissionen forventes at udarbejde en vejledning om de nye mærkningskrav for vin.

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.