Vælg en side

NYT GAVEKORT SKAL BOOSTE ALLE LANDETS RESTAURANTER, CAFEER, BARER OG HOTELLER

26. marts, 2021Branchen

Pressemeddelelse

Der er gode nyheder for virksomheder, der gerne vil give deres medarbejdere den gode, sociale oplevelse, som de gik glip af til julefrokosten. Brancheorganisationen Danmarks Restauranter og Cafeer udkommer i disse dage med et landsdækkende gavekort til spise-, og drikke- og overnatningsoplevelser.

”Det er ingen hemmelighed, at restaurationsbranchen har lidt et voldsomt knæk efter et helt år med strenge restriktioner og nedlukning,” udtaler Torben Hoffmann Rosenstock, direktør i Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC), den største brancherepræsentant for restauratører i Danmark.

”Heldigvis har vi under hele forløbet oplevet en massiv støtte fra både erhvervslivet og borgerne. Alle vil virkelig gerne hjælpe - også ud over købet af take-away, som pt er den eneste mulighed. Men restauratørerne har behov for et gevaldigt boost for at komme tilbage på fode, og det har altså afstedkommet dette projekt om branchens helt eget gavekort.”

Det skattefrie gavekort baner vejen
Projektet tog hurtigt fart, da Folketingets partier tidligere på ugen vedtog loven om skattefrie oplevelsesgavekort. Den gør, at arbejdsgivere nu kan give ansatte gavekort til oplevelseserhvervene på op til 1.200 kr., uden at hverken de eller de ansatte skal indberette beløbet til Skat.

”Det betyder, at vi lige nu har en masse virksomheder, der gerne vil forkæle deres medarbejdere - og en masse medarbejdere, der virkelig glæder sig til at gå på restaurant og café, når de genåbner her i april og maj. Det er en win-win for alle,” siger Torben Hoffmann Rosenstock.

Idéen bag det nye gavekort er, at det - modsat markedets eksisterende gavekort, der kun gælder til én restaurant eller fx en kæde - vil gælde til alle de af landets restauranter, barer, hoteller m.fl., der har lyst til at være med i ordningen. Det gælder især de ca. 1.400 restauratører, der er medlem i Danmarks Restauranter og Cafeer.

”Det primære formål med kortet er at give branchen sit eget gavekort, hvor økonomien bliver i branchen og ikke ender ude i andre led. Vi håber, at det vil blive taget godt imod af såvel restauratørerne som de virksomheder, der nu får adgang til at handle direkte med dem,” siger Torben Hoffmann Rosenstock.

Stærke støtter i erhvervslivet
Danish Crown, der har hovedsæde i Randers og over 20 produktionssteder fra Bornholm til Skagen, er en af de virksomheder, der har efterlyst muligheden for et købe et landsdækkende gavekort til koncernens medarbejdere. Derfor var Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown, også hurtig til at lægge en ordre på hele 8.000 gavekort, allerede inden gavekortet var køreklart.

”Vi vil gerne anerkende og påskønne den kæmpe indsats, som vores medarbejdere har ydet det seneste år. De har sikret, at der hver eneste dag har været kød i kølediskene landet over,” siger Jais Valeur, og fortsætter:

”Samtidig er rigtigt mange danske restauranter og cafeer trofaste kunder ved os. Dem vil vi gerne bakke op om i en ekstremt udfordrende tid, så derfor giver det på alle måder mening for os at give alle vores medarbejdere et gavekort på 500 kr. til lige præcis den restaurant eller café, de går og savner mest. Jeg vil samtidig tillade mig at opfordre andre virksomheder, der ligesom Danish Crown er kommet godt igennem corona-krisen, til at gøre noget lignende.”

At have Danish Crown med på holdet, har givet DRC en styrket tro på projektet:

”Vi er rigtig glade for, at så stor en virksomhed som Danish Crown kan se nødvendigheden og støtter op om initiativet. Vi har flere virksomheder, som står i kø til gavekortet, og det er vores klare forventning, at det vil tage fart. Ikke kun fordi man støtter et erhverv i dyb krise, men også fordi gavekortet som det første i landet er branchens helt eget, ” siger Torben Hoffmann Rosenstock.

”Vi kender alle oplevelsen af at få et gavekort, man ikke kan bruge til noget. Her kan gavemodtageren selv håndplukke lige præcis den spise- eller drikkeoplevelse, som han eller hun så længe har ventet på,” slutter Torben Hoffmann Rosenstock.

Gavekortet - hvordan og hvornår?

  • Virksomheder vil om kort tid kunne bestille gavekortet via en onlineportal, der samtidig giver overblik over tilmeldte restaurationer. Gavekortet leveres med posten.
  • Modtagere af gavekortet kan selv vælge hvilken - eller hvilke – af de tilmeldte restauranter, cafeer, barer m.fl., som det skal bruges hos. Gavekortet fungerer som et debet-kort (udstedt af NETS), der også kan tankes op.
  • Virksomheder, der er interesserede i at købe gavekort, kan lave en early-bird forudbestilling her.
  • Restauranter, cafeer, barer, hoteller mm., der vil tilmeldes ordningen, kan gøre det her

Mere info følger på thehost.dk

Vil du vide mere om

vores arbejde?