Vælg en side

Opfordring fra Erhvervsministeriet til at overholde retningslinjerne

28. maj, 2021Blog

For nyligt kunne DR afsløre, at 13 ud af 24 restauranter i Århus-området ikke havde tjekket gæsternes coronapas. Det har givet Erhvervsministeriet anledning til bekymring. Derfor er DRC ved et sektorpartnerskabsmøde netop blevet bedt om at opfordre medlemmer til at overholde retningslinjerne. Opfordringen går på at fortsætte kontrollen af coronapas, tilskynde medarbejdere til at blive testet og generelt efterleve de gældende restriktioner.

Der har ifølge Statens Serum Institut været 18-20 tilfælde i branchen, nogle hvor smitten har været massiv, og andre hvor blot én person er blevet smittet. Flere melder om øget smitte mellem ansatte, enkelte tilfælde om videreførelse til gæsten og mange om smitte ved private og større sammenkomster (som tilfældet i Nordsjælland for nogle uger siden). Statens Serum Institut kan ikke sige noget om, hvorvidt smitten antages for at være større end forventet, men opfordrer blot til at øge opmærksomheden på dette punkt.

Branchen leverer en solid indsats
Ved sektorpartnerskabsmøde pointerede DRC, at vi selvfølgelig sender opfordringen videre, men at vores indtryk generelt er, at branchen efterlever retningslinjerne, hvilket også er blevet bekræftet af Københavns Politi så sent som i dag.

Samtidig er der dog en opfordring fra Aalborg kommune om at øge indsatsen hos restauratørerne i midtbyen. Selvom DRC som udgangspunkt er imod et coronapas, skal reglerne selvfølgelig efterleves. Det oplever vi i særdeleshed, at de gør hos vores medlemmer. Men vi savner, at myndighederne hjælper branchen i de få sager, hvor restauratører ringer og anmoder politiet om hjælp, men oplever, at der ikke er ressourcer til det. Derudover har vi opfordret myndighederne til at inddæmmer nogle af de mange fester i gaden, som er stødt stigende, i takt med at vejret forbedres.

Midt i juni ved vi mere om, hvorvidt og hvordan coronapasset skal udfases, når stadigt flere vaccineres. Det vil forhåbentlig afhjælpe problematikken.

Vil du vide mere om

vores arbejde?