Vælg en side

POLITISK MÆRKESAG

NATTELIV

 

Nattelivet er afgørende for de flestes liv og velbefindende – og det er vigtigt, at nattelivet sameksisterer med både beboere, virksomheder og borgere.

Forside » POLITIK » Et trygt og sikkert natteliv

ET TRYGT OG SIKKERT NATTELIV

Nattelivsvirksomheder og erhvervet generelt er ét af de mest regulerede erhverv vi har i Danmark. Nattelivet bidrager positivt med beskæftigelse og særligt unge, indvandrere og borgere på kanten finder vej til arbejdsmarkedet igennem nattelivets virksomheder. Og bidrager med skatter og moms til statskassen.

Nattelivet er en del af vores kultur og indgår i alt fra lokale fællesskaber i de mindre byer, bodegaen på torvet og det store varierede metropol- og kulturliv i de største byer. Nattelivet tiltrækker både unge og gamle og skaber rammerne for livets største begivenheder, hvad end man får sig en eftermiddagssøl, fejrer en rund fødselsdag eller møder sit livs udkårne på et dansegulv. Nattelivet tiltrækker danske, såvel som udenlandske turister og bidrager dermed også positivt til dansk eksport.

Kort sagt, er nattelivet en afgørende del af de flestes liv og velbefindende – og det er vigtigt, at nattelivet sameksisterer med både beboere, virksomheder og borgere og fokuserer på udvikling i stedet for afvikling, hvilket desværre kommer op i debatten i ny og næ. Løsningen er ikke at begrænse udviklingen af erhvervet med restriktioner og yderligere reguleringer, men tvært imod finde fælles løsninger, der skaber et trygt og sikkert natteliv.

Læs mere her:

EPINIONSUNDERSØGELSE

DRC har foretaget en undersøgelse i samarbejde om Epinion om årsager til samt mulige gener ved at bo i Hovedstaden. Formålet med undersøgelsen er et ønske fra DRC om at komme i dialog med relevante parter som Københavns Kommune, Politiet og beboerforeninger om støj og støjgener for beboere i Københavns indre by.

GUIDELINES OG ACTION CARDS TIL FAIR NATTELIV

DRC har udarbejdet en række materiale for at højne trygheden i branchen blandt medarbejdere og gæster. Download vores guide til ansatte i restaurations- og nattelivet om håndtering af seksuelle overgreb og andre krænkelser i nattelivet samt action cards for grænseoverskridende adfærd blandt gæster.