POLITISK MÆRKESAG

NATTELIV

 

Nattelivet er afgørende for de flestes liv og velbefindende – og det er vigtigt, at nattelivet sameksisterer med både beboere, virksomheder og borgere.

ET TRYGT OG SIKKERT NATTELIV

Nattelivsvirksomheder og erhvervet generelt er ét af de mest regulerede erhverv vi har i Danmark, og de bidrager positivt med beskæftigelse til både unge, indvandrere og borgere på kanten af arbejdsmarkedet, til skatter og moms – og de danner grundlaget for alt fra lokale fællesskaber i de mindre byer og den lille kulturinstitution af en bodega på torvet til et varieret metropol- og kulturliv i de største byer.

Nattelivet som tiltrækker både unge og gamle og skaber rammerne for livets største begivenheder, hvad en man får sig en eftermiddagsøl, fejrer en rund fødselsdag eller møder sit livs udkårne på et dansegulv. Nattelivet tiltrækker danske, såvel som udenlandske turister og bidrager dermed også positivt til dansk eksport.

Kort sagt, er nattelivet en afgørende del af de flestes liv og velbefindende – og det er vigtigt at nattelivet sameksisterer med både beboere, virksomheder og borgere og fokuserer på udvikling i stedet for afvikling, hvilket desværre kommer op i debatten i ny og næ. Løsningen er ikke at begrænse udviklingen af erhvervet med begrænsninger og yderligere reguleringer, men tvært imod finde fælles løsninger der skaber et trygt og sikkert natteliv.

Læs mere her:

DRC politiske mærkesag Et trygt og sikkert natteliv