Vælg en side

Pressemøde om hjælp mod stigende energipriser

14. september, 2022Bæredygtighed // Politik

 

I dag meddelte regeringen, at der er afsat 45 milliarder til hjælp mod stigende energipriser – både for danskerne og SMV’er. Der er nu politiske forhandlinger om tiltagene og eventuelle yderligere tiltag. Derudover afventer vi udmøntningen af ordningen, herunder vilkårene for det, der lige nu står til at blive lån og dermed udskydelser af betalingen af energiregningen.

Det er vigtigt, at vi får afklaret vilkårene, inden vi kan komme med en anbefaling for eller imod. Det vigtigste er, at du får afklaret hvilken regning, du kommer til at stå med på sigt som restauratør? Det ved vi forhåbentlig mere om snart, men vi er selvfølgelig bekymrede for, at der lige som udskydelser af moms og skat under corona, kommer nogle urimelige vilkår, høje renter og korte afdragsperioder.

Vi arbejder benhårdt for, at renten bliver 0 og afdragsperioden bliver min. 6 år - og vi håber, at Erhvervsministeren vil inddrage erhvervslivet i de drøftelser, det er desværre endnu ikke sket. Vi presser dog også på for yderligere tiltag, så som:

  • Fuldt fradrag på restaurantbesøg, på niveau med hotellerne
  • Loft over huslejestigninger
  • Minusfradrag på energiforbrug
  • Differentieret moms på fødevarer
  • Eftergivelse af coronagæld/udskydelse af tilbagebetaling

Vi er glade for, at regeringen anerkender, at små og mellemstore virksomheder er hårdt ramt, men som meget andet, så er vi selvfølgelig bekymrede, da en udskydelse ikke er nok i den branche, der blev hårdest ramt under corona. Endnu en gældspost der skal betales retur, var ikke det vi håbede på. De fleste restauratører har allerede en stribe lån i banken, Vækstfonden, hos deres udlejere, i privaten og i coronalån.

Likviditeten kan få et boost med udskydelser, men der er behov for mere!

DRC kæmper videre og vi melder selvfølgelig ud, så snart vi ved mere om forhandlingerne og eventuelle yderligere forslag. I er også mere end velkomne til at sende konkrete forslag til tiltag til vores politiske direktør Freja Brandhøj på fbr@thehost.dk

Vil du vide mere om

vores arbejde?