Vælg en side

Sommeren nærmer sig – det samme gør momsfristen

17. maj, 2024Branchen // Jura

At indberette moms er ikke altid en lille opgave. Der er mange tal, der skal gøres klar og der skal være styr på, hvilke tal du som virksomhedsejer kan trække fra.

Klik ind på skat.dk/moms og få hjælp til at:

 • indberette momsen
 • undgå de typiske fejl
 • se, hvad du kan trække fra
 • få gode momsvaner, fx at gemme dine bilag elektronisk og bogføre løbende

 

Mange spørger til disse ting - har du styr på det?

 • Et nul skal også indberettes
  Har du virksomheder, som ikke er aktive? Eller har du blot et CVR-nummer, uden at have en aktiv virksomhed, fx hvis du er i job? Selv om du ikke har haft køb eller salg i virksomheden i den seneste momsperiode, skal du stadig momsindberette; du skal da indberette et ’0’. Du skal betale en afgift på 800 kr., hvis du ikke indberetter.

 

 • Brug Betalingsservice og undgå problemer med ’5-dages reglen’
  Hvis du bruger Leverandørservice (Betalingsservice), så kan du indberette, når det passer dig, og sætte betalingen til fx dagen før fristen (tidligst fem dage før fristen). Så kommer betalingen ind til tiden, uden at du behøver at tænke mere på det. Ellers kan du nemlig først betale tidligst fem dage før fristen. Tilmeld dig her: Tilmeld til Leverandørservice - Skat.dk.

 

 • Hvad kan trækkes fra?
  Besøg Bogføringsguiden og se, hvad du kan trække fra. Mange virksomheder er fx i tvivl om, hvad man kan trække fra i regnskabet ved køb af: mad og drikke, beklædning, rejser og transport, elektronik. Dette kan guiden hjælpe dig med.

Først tjekker du din moms, så tjekker vi din moms
Når du har gjort dit arbejde og indberettet moms, starter vores arbejde i Skattestyrelsen med at tjekke tallene. Vi samler og analyserer løbende data, og en del kontrol sker helt automatisk.

Selvom vi tjekker tal og oplysninger løbende er det vigtigt, at du selv har styr på reglerne og på den moms, du skal betale. Vi gør vores bedste for at vejlede dig, men i sidste ende er det dit ansvar.

Du kan læse mere om Skattestyrelsens kontrolarbejde på skat.dk/skattekontrol

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.