Vælg en side

Vagtskifte i Danmarks Restauranter & Caféer

28. april, 2022Blog

Danmarks Restauranter & Caféer, DRC, skifter ud i toppen af bestyrelsen, hvor Kim Rahbek overtager formandstjansen fra Jacob Niebuhr, der har siddet på posten de sidste 8 år. Kim Rahbek er et navn, der nok ikke kræver nogen større introduktion i branchen, som Sticks ’n Sushi-stifteren har været en integreret del af de sidste 25 år. I dag ejer han traktørstedet Pomlenakke på Falster og sidder desuden som formand for Falsters Kyst.

8 år, en ny direktør, to nedlukninger plus et hav af restriktioner og udfordringer. Jacob Niebuhrs tid som formand for Danmarks Restauranter & Caféer blev noget mere dramatisk end nogen kunne have forestillet sig. Men også en tid, hvor DRC kom på landkortet og fik en stor og vigtig stemme i branchen. Og nu er det tid til, med hans egne ord, at være lidt mindre formand og lidt mere farmand, hans nylige familieforøgelse taget i betragtning.

”Jeg er utroligt stolt over det turn-around DRC har gennemgået i min tid som formand. Fra en lidt støvet og out-datet organisation til at være den første brancheforening, der stillede skarpt på CSR med Global Compact-principperne som grundlag.” siger Jacob Niebuhr om sin tid som formand.

”Coronaen lærte os, at der er styrke i fællesskabet og jeg forlader roret med ro i sindet om at mange af de ambitioner jeg havde for branchen og for DRC er opnået til glæde for fællesskabet. Nu kan vi arbejde endnu mere med at blive det fyrtårn for de tre bundlinjer som branchen har brug for. I den forbindelse kunne jeg ikke forestille mig en bedre formand end Kim Rahbek.” Siger Jacob Niebuhr om sin efterfølger.

Hans efterfølger på posten, Kim Rahbek, er både glad og stolt over at være blevet tilbudt formandsposten. ”Jacob har kæmpet hårdt for branchen i en periode, hvor den har haft det svært og ikke er blevet behandlet særlig pænt. Den har fået en stemme, som vi nu kan gøre endnu mere stærk og markant, så det bliver en branche, der kan tiltrække, udvikle og fastholde folk fra alle hylder ved at have et fokus bæredygtighed, ordentlighed og uddannelse.”

Kim Rahbek understreger også branchens potentiale som driver på den grønne omstilling ”Vores branche er en del af løsningen, når vi taler om den grønne omstilling og der skal vi arbejde endnu hårdere for at realisere potentialet. Det kræver en større dialog med primærproducenterne og det samarbejde kan DRC være med til at facilitere”

Sidst men ikke mindst ser Kim Rahbek et behov for at tale branchen op og give den anerkendelse ”Branchen har nogle udfordringer, som der skal arbejdes med. Men rigtigt mange steder gør det allerede og gør det godt, det skal vi have meget mere af og dem skal vi have frem i lyset.” Slutter Kim Rahbek

Også direktør i DRC, Torben Hoffmann-Rosenstock ser positivt på formandsskiftet og på fremtiden: ”Med valget af Kim Rahbek som ny formand for DRC styrkes foreningens fokus på bæredygtighedsdagsordenen. Kim har som en af arkitekterne bag, og som talsperson for, REGA, været drivrem i DRCs arbejde med samfundsansvar og bæredygtighed gennem de sidste år. Samtidig er det helt kardinalt, at vi har kunne holde på Jacob Niebuhr som næstformand, da hans formandserfaring, hans indsigt, og generelle tilgang til branchen er ekstrem værdifuld – vi er landet godt!

Jacob Niebuhr forlader ikke bestyrelsesarbejdet helt, da han fortsætter som Næstformand i DRC

For yderligere info og kommentarer: Presse- & Kommunikationschef i DRC, Lars Bjerregaard, 93404924

Hvem er DRC: Brancheorganisationen DRC - Danmarks Restauranter og Cafeer (thehost.dk)

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.