Vælg en side

Varmer du gæster eller gråspurve?

6. december, 2022Branchen

De famøse energipriser er værd at tænke på, når du tænder for varmen udenfor. Har du terrassevarmere, så husk at være opmærksom på deres høje energiforbrug. 

Energipriserne er steget markant, og det kan gøre terrassevarmere til en dyr fornøjelse. Samtidig er det vigtigt at være opmærksom på, at der er stor forskel på, hvor meget energi de forskellige typer af terrassevarmere bruger. F.eks. er terrassevarmere, der opvarmer luft og omgivelser ved hjælp af et almindeligt varmelegeme (ofte kaldet reflektorterrassevarmere) 2-3 gange dyrere i drift end infrarøde terrassevarmere.

Uanset hvilken type terrassevarmer, I råder over, så er det en god idé at overveje, om energiforbruget kan retfærdiggøres af indtjeningen. Og hvis I bruger terrassevarmere, så anbefaler Energistyrelsen, at de kun er tændt, når der er gæster – og at varmen justeres efter antallet af gæster. Sørg samtidig for at lægge tæpper frem til gæsterne, så der nemmere kan skrues ned eller slukkes for terrassevarmerne. Og kommunikér gerne til jeres gæster, at grunden til I undlader at blæse fuldt op for terrassevarmerne er for at holde energiforbruget nede.

Herunder finder I et par eksempler på, hvordan I kan kommunikere det ud:

  • Kære gæst

Jeg er slukket, til du beder personalet tænde for mig.

  • Kære gæst

Vi har lagt tæpper frem, så vi kan holde energiforbruget nede.

  • Kære gæst

Vores terrassevarmere er slukket, da vi sparer på energien.

På SparEnergi.dk kan I læse mere om energiforbruget for terrassevarmere:

I kan også finde gode råd og inspiration til, hvad I ellers kan gøre til at minimere energiforbruget på:

Vil du vide mere om

vores arbejde?