Vælg en side

Vidste du, at udenlandske medarbejdere kan hæve deres pension, når de rejser igen?

19. april, 2022Jura // Politik

Som en del af pensionsordningen via DRC er det nu muligt at lave skræddersyet pension til udenlandske medarbejdere, der ikke skal pensioneres i Danmark.

Med en såkaldt §53a løsning indbetales der til pension på lige vilkår med danske ansatte, men pensionsordningen laves uden fradragsret. Det betyder, at indbetalingen ikke kan trækkes fra i skat, men fordelen ved dette er, at pensionsmidlerne ikke bliver låst frem til folkepensionsalderen.

Ved enten endt ansættelsesforhold eller hvis den pågældende medarbejder fraflytter Danmark igen, kan det fulde (forrentede), opsparede beløb udbetales med det samme. Danske medarbejdere kan først få beløbet udbetalt ved pensionsalderen.

En anden fordel er, at medarbejderen kun skal betale pensionsafkastskat på 15,3% af tilvæksten. Hvis midlerne var investeret via en bank skulle formuen beskattes som kapitalindkomstskat med 42%.

Hertil kommer, at den udenlandske medarbejder får samme forsikringspakke ved erhvervsevnetab, dødsfald, kritisk sygdom og sundhedsforsikring som den danske medarbejder.

Ønsker du mere info omkring denne løsning kan vores uvildige pensionsmægler Anders Cramer kontaktes på tlf: 51960574 eller mail: anders.cramer@soderbergpartners.dk

Læs mere om DRC's samarbejdsaftale med Söderberg & Partners her.

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.