Vælg en side

Vigtig information til dig der har oprettet en betalingsordning på Skattekontoen

12. april, 2022Blog

Hvis din virksomhed har oprettet en betalingsordning, er der en række betingelser, du skal være særligt opmærksom på. Få et overblik over diverse krav og frister herunder.

Mens du har betalingsordningen, er det vigtigt, at du overholder:

  • alle betalingsrater i betalingsordningen
  • alle andre betalingsfrister på Skattekontoen, herunder betaling af renter.

Særligt for dig med et rentefrit lån
Hvis du i din betalingsordning har inkluderet et rentefrit lån, som ikke er for­faldet til betaling endnu, skal du være særligt opmærksom på at overholde betingelserne i låneperioden. Hvis du ikke overholder betingelserne, bliver din betalingsordning opsagt, og du skal betale alle de poster tilbage, som din be­talings­ordning dækker. Det kan derfor få store økonomiske konsekvenser for dig.

Sådan holder du øje med dine rater
Hold løbende øje med, hvornår dine rater skal betales, på Skattekontoen:

  • Log på TastSelv Erhverv på skat.dk/tastselverhverv.
  • Vælg Skattekontoen.
  • Vælg Betalingsordning.
  • Tryk på Vis under aktuel betalingsordning.
  • Se det beløb, som du mangler at betale.

Hvis du på et tidspunkt skal have penge tilbage, fx moms, udbetaler Skat ikke beløbet til dig, men bruger pengene til at forkorte løbetiden på din betalings­ordning. Du skal dog stadig betale dine rater.

Skat opsiger betalingsordningen ved misligholdelse
Hvis du ikke betaler raterne i betalingsordningen og dine poster på Skatte­kontoen til tiden, opsiger Skat din betalingsordning, fordi du har misligholdt den.

Vær opmærksom på renten
Renteniveauet i en betalingsordning er fra lovgivers side fastsat højere end markedsrenten, så der ikke konkurreres med banker eller tilsvarende private långivere.

Har du spørgsmål?
Du kan læse mere om betalingsordningen på skat.dk/betalingsordning. Du er også velkommen til at ringe til Skat på 72 22 28 00. 

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.