DRC på farten efter
Det grønne guldDRC ønsker at inspirere til en grønnere tankegang og til en grønnere menu. Derfor tager DRC på virksomhedsbesøg rundt om i branchen, for at vise, hvordan den arbejder aktivt med bæredygtighed i forskellige led af værdikæden. Her på siden har du mulighed for at dykke ned i de enkelte fortællinger og lade dig inspirere.
de Grønne fortællinger
de grønne madhåndværkere
På Hotel- og Restaurantskolen uddannes morgendagens kokke til at tage ansvar for en madkultur, der matcher fremtidens klimakrav. Uddannelsen til Grøn Madhåndværker er en individuelt tilrettelagt erhvervsuddannelse af 2 års varighed, der kombinerer gastronomisk håndværk med bæredygtighed.

Christer og det hele dyr
På Il Buco på Islands Brygge i København har Christer Bredgaard igennem flere år brudt med det gængse og ”plejer-attituden”, for at tage arbejdet med bæredygtighed til næste niveau. Her arbejder de med et netværk af lokale producenter og kun med hele dyr i stedet for at købe udskæringer.
den urbane svampefarm
Funga Farm er en urban farm, der dyrker lokale, økologiske og bæredygtige svampe i laboratoriet. De sælges friske og specialfremstillede til Københavns restauranter, kulinariske fagfolk og professionelle køkkener. Kødproduktion er ressourcekrævende og presser klimaet og biodiversitet. Til gengæld er det ekstremt bæredygtigt at producere svampe i laboratoriefaciliteter.
Hvad er regenerativt landbrug?
På Langeland ligger Naturdestination Skovsgaard. Her dyrker man, i samarbejde med Dansk Cater, økologisk regenerative grøntsager og urter. Naturdestination Skovsgaard har siden 1989 dyrket økologisk landbrug, men fra 2019 har man benyttet regenerative principper til glæde for både biodiversitet og klima

Vi vil gerne høre fra dig
Vi ønsker at inddrage branchen selv for at sikre så relevante emner som muligt, så kender du til en god fortælling fra branchen, som kan være med til at inspirere og oplyse andre til at gå i en grønnere retning, så send en mail og lad os se på det.
Den Grønne Klub
Den Grønne Klub er et initiativ fra DRC, der sætter fokus på bæredygtighed i praksis, og styrker din virksomheds forretningsmuligheder. Klubben er målrettet vores medlemmer og tilbyder gratis aktiviteter med udgangspunkt i bæredygtige fødevarer. Gennem workshops, webinarer og vidensdeling skaber vi et fællesskab, hvor medlemmer kan få inspiration, netværk og konkrete værktøjer til en grønnere hverdag i branchen.
Den stigende efterspørgsel efter bæredygtighed i samfundet, hos forbrugere og gæster presser på for at restauratører og cateringvirksomheder driver en mere bæredygtig virksomhed og målretter deres indsatser. Hvordan det skal gøres, er ikke ligegyldigt. Kun hvis det gøres relevant og dokumenteret kan man opnå at indsatsen styrker forretningens økonomi og image hos kunder og gæster.
