Vælg en side

Arbejdet med ESG kan være nøglen til din virksomheds udvikling

Branchen

Hvorfor skal din virksomhed arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling?

Virksomheder bliver i stigende grad mødt af krav og forventninger fra omverdenen om aktivt at tage ansvar og arbejde med bæredygtige indsatser. Virksomheder bliver stillet til ansvar for arbejdet med bæredygtighed fra erhvervskunder, forbrugere, medarbejdere, investorer og andre interessenter. Hvis du er underleverandør til en stor virksomhed, så skal du også være opmærksom på de nye, grønne lovkrav om bl.a. bæredygtighedsrapportering, der betyder at markedet vil ændre sig og store virksomheder vil stille nye krav.

Arbejdet med bæredygtig omstilling og ansvarlig virksomhedsadfærd betyder først og fremmest, at du bidrager til at sikre en bæredygtig og positiv udvikling i samfundet, og at du undgår at sætte negative aftryk i omverden.

Arbejdet med bæredygtig og ansvarlig omstilling kan også være vejen til at styrke virksomhedens omdømme, tiltrække nye medarbejdere, give adgang til nye kundesegmenter og en mulighed for at komme på forkant med lovgivning.

Hvordan kan bæredygtighed og ansvarlighed blive en fordel?

Arbejdet med bæredygtig og ansvarlig omstilling kræver, at du er opmærksom, sætte initiativer i gang og håndterer påvirkninger internt i virksomheden og eksternt i din værdikæde.

Virksomheder, som har solide processer på plads, har bedre mulighed for at undgå situationer, der skaber dårlig omtale.

Det kan også være gavnligt, hvis dine erhvervskunder begynder at afkræve særlige dokumentationskrav, eller hvis du vil tiltrække nye kunder, der stiller krav til ansvarlighed i deres værdikæde.

Endelig er der et stigende antal medarbejdere, som vælger deres fremtidige arbejdsplads på baggrund af en virksomheds bæredygtige og ansvarlige indsatser.

Deltag i den store ESG-dag

Kom til ESG- dagen, hvor vi giver indsigt i kommende lovkrav, inspiration til konkrete indsatser og viser et system til bæredygtighedsrapportering.

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.