Vælg en side

Branchen vil gerne økologien, men mangler efterspørgslen

11. marts, 2025Branchen // Jura

Vores tendensanalyse viser, at restaurationsbranchen bakker op om økologien og mere end halvdelen (52%) siger at økologien har betydning for indkøbet. Prisen på økologi nævnes typisk som negativ for indkøbsbeslutningen. Det er især hoteller, som tillægger økologi betydning og interessen for økologi er størst i store byer som København, Århus og Odense. Hovedparten af branchen (76%) forventer, at økologi får større betydning de næste 3 år. Samtidig viser analysen, at sæson og det lokale ligeledes har stor betydning for branchen og også får det fremadrettet.

I Danmarks Restauranter & Caféer, DRC, mener vi, at økologiprocenten skal op, men den lave efterspørgsel fra gæster står i vejen. I tendensanalysen peger I på, at efterspørgslen fra de spisende gæster er “lav til ikke eksisterende”, og så er det op ad bakke for en typisk SMV-branche.

I DRC mener vi derfor, at det er en fælles mærkesag at stimulere efterspørgslen på økologi fra kunder og forbrugere. Vi vil derfor rette henvendelse til Fødevareminister, Jacob Jensen, og opfordre ham til at facilitere samarbejdet om at øge efterspørgslen. Uden konkret politisk opbakning og indsats målrettet efterspørgsel, får økologien ikke nok næring.

Konkret vil DRC efterspørge:

1) meget mere offentlig støttet information
2) partnerskab for fælles information på tværs af sektorer
3) politisk beslutning om økonomiske incitamenter

Hvis du ønsker at høre mere om branchens arbejde med økologi, økologiske spisemærker etc. Så tag fat i vores Klima- og Fødevarepolitiske Chef, Jakob Zeuthen, på jaz@thehost.dk

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.