Vælg en side

Branchens eget gavekort går i luften!

11. maj, 2021Branchen
PRESSEMEDDELELSE

I dag rammer hotel– og restaurationsbranchens eget gavekort det danske marked med tilslutning fra mere end 800 restauranter, cafeer, barer, natklubber og hoteller fra hele landet. Det gør The Host Gavekortet helt unikt – og det har store dele af erhvervslivet fået øjnene op for.

The Host Gavekortet er hotel – og restaurationsbranchens helt nye gavekort rettet mod virksomheder, der gerne vil forkæle deres medarbejdere efter mange måneder med nedlukning og aflyste sociale arrangementer. Samtidig skal gavekortet give landets restaurations- og hotelbranche et længe tiltrængt boost i økonomien – og denne kombination af forkælelse og støtte har man i erhvervslivet været hurtig til at se værdien af.

Allerede inden at gavekortsalget officielt er åbnet op, har danske virksomheder således lagt forudbestillinger for over 7 mio. kroner. Det giver stor optimisme og håb på tværs af hele branchen, særligt hos Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC) – brancheorganisationen, der står bag gavekortet:

 ”Vi har set en massiv og nærmest overvældende interesse fra virksomheder, der gerne vil købe gavekortet til deres medarbejdere,” udtaler Torben Hoffmann Rosenstock, direktør i Danmarks Restauranter og Cafeer om den nye gavekortsløsning. ”Aldrig har vi oplevet så stor en solidaritet fra erhvervslivet. Det er virkelig hjertevarmende, at så mange har lyst til at støtte op om vores branche.”

Oplevelsesbranchen skal igen summe af liv

Det er kun lidt over en måned siden, at DRC sendte en pressemeddelelse ud om arbejdet med og tankerne bag gavekortet. Dengang var det sammen med Danish Crown, der lagde en betydelig bestilling på i alt 8.000 gavekort, og det gav for alvor luft under vingerne til branchens eget gavekort. Siden har der været godt gang i telefonerne hos brancheorganisationen, og én af de mange glade gavegivere er danske Royal Unibrew.

”Vi var ikke længe om at gribe chancen og bestille gavekort til alle vores ca. 1.100 medarbejdere. Det har vi først og fremmest gjort for at vise, hvor meget vi påskønner deres helt ekstraordinære indsats og fleksibilitet gennem det seneste år, hvor alting er blevet vendt på hovedet,” siger Kasper Ryttersgaard Jacobsen, direktør for Royal Unibrew Danmark, og fortsætter:

”Men vi gør det også for at takke og vise solidaritet med hele restaurations- og oplevelsesbranchen - vores årelange samarbejdspartnere - som virkelig har betalt den helt store regning for corona-krisen. Vi vil gerne gøre vores for at se de danske restauranter, cafeer og barer summe af liv og tilbage i topform.”

At det nye The Host Gavekort giver mulighed for at støtte branchen på den helt brede klinge – og ikke kun på udvalgte steder eller i kædeforretninger – har også en praktisk dimension for de købende virksomheder. Mange danske koncerner har nemlig kontorer i flere dele af landet, og her kommer gavekortet med sine over 800 tilmeldte oplevelsessteder - fra Skagen til Bornholm - til sin absolutte ret.

Begejstring i branchen
Gavekortets brede geografiske dækning skyldes, at alle danske restauranter, cafeer, barer, overnatnings- og oplevelsessteder har kunne tilmelde sig ordningen. Men at tilslutningen til gavekortet skulle blive så massiv, har man I DRC kun turde håbe på.

”Formålet har været at etablere et gavekort sammen med og til glæde for hele branchen, og både processen og tilslutningen til gavekortet er gået langt over vores forventning,” fortæller Torben Hoffmann Rosenstock og fortsætter:

”I kombination med den massive støtte fra erhvervslivet er det vores håb, at det kan bane vejen for, at Folketingets skattefrie oplevelsesgavekort for 2021 bliver en længerevarende eller permanent ordning.”

Den velkendte restaurationskæde MASH er blandt de oplevelsessteder, man i dag kan finde på gavekortets lange liste af brugssteder, og den beslutning var ikke svær at træffe for Mikkel Glahn, Partner & CMO:

”Vi er ovenud begejstrede for det nye gavekort – også selvom vi allerede har vores eget. Det skyldes, at corona-tiden har vist os, hvad gavekortet kan. Gennem salg af gavekort har vi virkelig kunne mærke vores gæster, og at de stadig ville os. Med det her gavekort bliver følelsen bare mangedoblet,” siger Mikkel Glahn og fortsætter:

”Det åbner en paraply udover hele branchen og samler ikke kun oplevelsesstederne, men også alle gæsterne, som står forenet i at støtte os. Det giver en helt enestående stemning omkring et helt enestående initiativ, der samler mere end 800 unikke oplevelser i én løsning.”

Et gavekort med mange facetter
Gavekortet har tydeligvis ramt den helt rigtige ånd og fællesskabsfølelse hos oplevelsesstederne. En fællesskabsfølelse, som ifølge DRC, har været fremherskende under hele pandemien. Samtidig kan gavekortet imødekomme nogle helt konkrete behov hos de pågældende oplevelsessteder.

”Vi er rigtig glade for at være med i gavekortet, fordi vi ser mange muligheder i det – både for branchen og for os selv,” fortæller Elin Bille Nørgaard, indehaver af Café Kræs i Ringkøbing, og fortsætter:

”Vi har en lille skjult perle her i byen, der tiltrækker mange lokale beboere og tilbagevendende turister. Men grundet beliggenheden er den ikke altid til at få øje på for nye kunder. Vi ser gavekortet som en mulighed for at gøre endnu flere kunder opmærksomme på os – og måske åbne op for en helt ny målgruppe. Samtidig ved jeg som DRC-medlem, at gavekortet er et seriøst og gavnligt initiativ for branchen modsat mange andre gavekortløsninger på markedet.”

 

Fakta om The Host Gavekortet

  • The Host Gavekortet er restaurations- og oplevelsesbranchen helt eget gavekort - etableret for at stimulere branchen økonomisk.
  • Gavekortet er rettet mod danske virksomheder/offentlige institutioner og deres medarbejdere.
  • Det kan benyttes på over 800 oplevelsessteder (og flere kommer løbende til) – du finder dem på thehost.dk/gavekort. Det er også her, du bestiller gavekortet.
  • Oplevelsesgavekortet kan udstedes med et beløb fra 200 til 1.200 kr. og er således i led med reglerne for skattefritagelse jf. Folketingets skattefrie oplevelsesgavekort
  • Alle restauranter, cafeer, barer, overnatnings- og oplevelsessteder kan tilmelde sig gavekortsordningen (ikke kun DRC-medlemmer). Virksomheder kan tilmelde sig her.

 

Vil du vide mere om

vores arbejde?