Vælg en side

De nye krav til arbejdstidsregistrering træder i kraft lige om lidt

21. juni, 2024Branchen // Jura

Den 1. juli 2024 træder de nye krav om arbejdstidsregistrering i kraft. Formålet med de nye krav er, at sikre overholdelse af reglerne for daglig og ugentlig hviletid og reglerne om maksimal arbejdstid på en uge. 

Kort fortalt betyder de ny krav, at du som arbejdsgiver har pligt til at indføre et system i virksomheden, hvor medarbejderne skal registre deres arbejdstid. Du kan læse nærmere om de nye regler her:

Lov om pligt til registrering af arbejdstid er vedtaget | DRC (thehost.dk)

Når de nye regler implementeres i virksomheden, er det vigtigt at få beskrevet, hvilket arbejdstidsregistreringssystem, der anvendes, og hvordan medarbejderne konkret skal anvende systemet. Til brug herfor har DRC udarbejdet et eksempel på en skabelon for arbejdstidsregistrering: "Virksomhedspolitik for registrering af medarbejdernes arbejdstid" og et eksempel til de såkaldte ”selvtilrettelæggere”. Begge dokumenter kan tilgås af medlemmer af DRC under kontrakter og formularer på Jura-siden: DRC | Kontrakter og formularer (thehost.dk)

Læs mere om særlige regler og krav der gælder for selvtilrettelæggere:

Arbejdsgivers pligt til at registrere den daglige arbejdstid | DRC (thehost.dk)

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.