Vælg en side

DRC samlede branchen i København

28. juni, 2024Branchen // Politik

Soho i den københavnske kødby på Vesterbro lagde lokaler til et velbesøgt dialogmøde om udeserveringen i Københavns Kommune. Restauratører var mødt op sammen med repræsentanter fra teknik- og miljøforvaltningens udeserveringskontor og lokalpolitikere for at få svar på spørgsmål og en orientering om alt det nye, der skal ske på udeserveringsområdet i København fra næste år.

Mødet bød også på oplæg fra to restauratører i indre by, Andreas Firlings fra Mojoe, og Christian N Faber fra Mojoe Cocktail Bar. Fælles for dem var frustrationerne over langsommelig sagsbehandling og følelesen af mangel på gennemsigtighed i sagsbehandlingen, hvor noget synes at være tilladt for enkelte men ikke for andre.

Christine Ocariz, enhedschef for udeservering i Teknik- & miljøforvaltningen, var mødt op med et par af hendes medarbejdere for at styrke dialogen til branchen, men også for at orientere om alt det nye på området, som blandt andet omfatter 16 nyansatte tilsynsførende, der fra 2025 skal patruljere gaderne og hjælpe til med at reglerne forudeservering, opstilling etc. bliver overholdt af alle. Der blev aftalt opfølgende møde med enkelte af de fremmødte om specifikke problemstillinger i Indre By.

En af ideerne med mødet var at styrke dialogen mellem restauratørerne og forvaltningen, da vi her i DRC oplever, at det er et område med mange knaster og tvister, og et område der betyder kolossalt meget økonomisk for store dele af branchen, og skabe klarhed omkring nye regler og tiltag. Noget der må siges lykkedes til fulde.

Afslutningsvis debatterede medlemmer af borgerrepræsentationen og Teknik- og miljøudvalget Christopher Røhl(B), Knud Holt Nielsen(Ø) og Morten Melchior(C)

Her kan du selv få et overblik over udeserveringsområdet i København, herunder nye regler og tiltag samt takster: 

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.