Vælg en side

Er du med på den grønne take away-trend? 

2. september, 2025Bæredygtighed // Branchen // Fødevarer

Læs to inspirationsark, der viser, hvordan din restaurant kan styrke salget af plantebaserede take away-måltider.

I dag er salget af plantebaserede retter stadig relativt lavt hos de fleste take away-steder. Men ifølge DRC’s tendensanalyse for 2024 forventes salget af plantebaserede måltider – herunder retter med bælgfrugter – at stige i de kommende tre år. Der er altså klare tegn på, at planter kommer til at fylde mere på menuen.

Som en del af projektet Mad på Farten 2.0 har DRC i samarbejde med Vegetarisk Forening udviklet to inspirationsark. Det ene er lavet sammen med grillbaren Drej Ind i Jels, hvor man tog udgangspunkt i deres eksisterende menu. Her blev der testet, hvordan små justeringer kunne øge salget af deres vegetarburger og samtidig gøre den helt plantebaseret. Resultatet var markant: Salget steg fra 1–2 burgere om ugen til 4–5 burgere om dagen.

Vil du vide mere om

vores arbejde?